Categorie archief: 35ste jaargang nummer 4

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het vierde nummer van 2015. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Vezel_2015-nr4_kleinVezel_2015-nr4_8-9Vezel_2015-nr4_22-23Vezel_2015-nr4_30-31

Aan de slag met Vezel

De Vezel van afgelopen maart puilde zowat uit zijn jasje, zo vol zat ie! De eerste reacties die we van jullie kregen, waren zeer enthousiast, en dat vonden we natuurlijk erg fijn, want dat inspireert ons om door te gaan. Maar we zijn ook heel benieuwd of deze Vezel jullie heeft geïnspireerd om zelf ergens mee aan de slag te gaan. Wie kreeg gelijk zin om ook eens iets machinaal te borduren, te experimenteren met Tyvek, of een ´mochila´ te haken? Of misschien ben je wel begonnen met het breien van een (lente) baret? Laat alle bescheidenheid varen en vertel het ons! Als voorbeeld laten we graag zien wat Hélène Derkx maakte naar aanleiding van het artikel over papier kreukelen in de Vezel van december 2015.

Lees verder

De december-Vezel

met rode lijm en rafelranden

Experiment met papier van Mariet

Nog een paar dagen en de laatste Vezel van dit jaar is binnen handbereik. Een mooie Vezel waar de redactie trots op is. Textielliefhebbers hebben met veel enthousiasme het experiment opgezocht en erover geschreven.  Ze dagen ons uit niet alleen te doen wat we al kunnen, maar op zoek te gaan naar wat er nog meer kan met een materiaal of een techniek. Breien, vlechten, kantklossen, looien, spinnen, zo gauw we de basisvaardigheid onder de knie hebben kan de fantasie ongebreideld haar gang gaan. Alles kan en onthoud goed mislukkingen zijn de beste leermeesters.
Lees verder