Laden Evenementen

Reizend doorborduurwerk, Assen

30 maart - 15 september

In Assen is de tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen – Vernieuwers in draad en verf te zien. Dit duo werkte begin 1900 op een bijzondere manier samen. Christine vertaalde de lijntekeningen van motieven uit de planten- en dierenwereld van haar broer Janus naar eigen inzicht in kleurrijk kunstnaaldwerk. Gedurende deze tentoonstelling laat het museum een doek door de provincie ‘rondreizen’. Het doek wordt in de laatste maand van de tentoonstelling geëxposeerd in het museum.

Textielkunstenaar Alexandra Drenth  is door het museum uitgenodigd om zich te laten inspireren door het werk van Christine en Janus van Zeegen. Haar werk wordt gepresenteerd in de tentoonstelling. Op haar beurt zal Alexandra  ook weer anderen inspireren. Ze maakte speciaal voor de tentoonstelling een onafgemaakt borduurwerk, hiermee zal ze ook weer anderen inspireren.

Het Drents Museum nodigt nu maximaal twaalf handwerkclubs uit Drenthe uit om het werk af te maken. Daarbij wil het museum verenigingen uit elke Drentse gemeente de kans geven om mee te doen.  Haar speciaal voor deze expositie gemaakte, onaffe borduurwerk wordt door twaalf handwerkclubs afgemaakt. Het gezamenlijke ‘doorborduurwerk’ is tegen het eind van de tentoonstelling in het Drents Museum te bewonderen.

Het  Museum is op zoek naar borduur- en handwerkclubs uit Drenthe die samen willen werken aan een rondreizend kunstwerk. De deelnemende clubs borduren één voor één aan hetzelfde werk, waar hedendaags textielkunstenaar Alexandra Drenth de aanzet voor geeft. Het Drents Museum hoopt op tenminste één club uit elke gemeente van de provincie.
Borduur- en handwerkclubs die willen bijdragen aan het reizende doorborduurwerk bij de tentoonstelling kunnen zich aanmelden via dit formulier op de website van het Drents Museum.

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
30 maart
Einde:
15 september
Evenement Categorie:

Locatie

Drents Museum
Brink 1
Assen, Drenthe 9401 HS
+ Google Maps
Website:
https://drentsmuseum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.