Aan de slag met Vezel

De Vezel van afgelopen maart puilde zowat uit zijn jasje, zo vol zat ie! De eerste reacties die we van jullie kregen, waren zeer enthousiast, en dat vonden we natuurlijk erg fijn, want dat inspireert ons om door te gaan. Maar we zijn ook heel benieuwd of deze Vezel jullie heeft geïnspireerd om zelf ergens mee aan de slag te gaan. Wie kreeg gelijk zin om ook eens iets machinaal te borduren, te experimenteren met Tyvek, of een ´mochila´ te haken? Of misschien ben je wel begonnen met het breien van een (lente) baret? Laat alle bescheidenheid varen en vertel het ons! Als voorbeeld laten we graag zien wat Hélène Derkx maakte naar aanleiding van het artikel over papier kreukelen in de Vezel van december 2015.

Hélène: ´In de Vezel van december 2015 las ik een artikel van Mariet Rankenberg over het verkreukelen van papier tot stof. Het leek mij leuk, om dat tijdens de daarop volgende reis naar Zuid Spanje met de camper uit te proberen. Ik maak tijdens onze zwerftochten graag kleine reisimpressies in textiel. Thuis verwerk ik deze in een leporello*. Nu heb ik de impressies in gekreukeld papier gemaakt met acrylverf, behanglijm en draad. Tijdens het rijden zat ik te kreukelen, de propjes legde ik op het dashboard, aangekomen op de bestemming van die dag verwerkte ik de propjes in een reisimpressie. Aldus is een mooi uniek reisverslag ontstaan.´

* Leporello is de benaming van een drukwerk dat in meerdere slagen zig-zag is gevouwen. Dat kan variëren van enkele tot tientallen vouwen.