Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Agenda › Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

oktober 2017

Fashion Cities Africa | Tropenmuseum Amsterdam

6 oktober 2017 - 30 december 2018
grid1_1 (1)

Maak kennis met de bruisende modescenes in vier Afrikaanse steden, door de ogen van 15 lokale creatives. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts. (meer…)

november 2017

Jong gekleed, oud gedaan – (reizende tentoonstelling langs Zuiderzee)

4 november 2017 - 21 juli 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_jong_gekleed_oud_gedaan_zuiderzeecollectie_huizermuseum_kinderen_in_volwassen_kleding_0

In deze reis langs de Zuiderzee worden verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten getoond. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield. In sommige plaatsen werden baby’s stevig ingebakerd, knipte men het haar af van meisjes als zij de huwbare leeftijd bereikten en werd een zwarte huik gedragen tijdens de rouw.

(meer…)

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 1 januari 2021
Miep v Riessen..

De Verdronkenen van Miep van Riessen in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp  van 1953 geborduurd. Het werk bestaat uit vijf panelen – samen 1,34 bij 2,36 meter. De kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven. (meer…)

Das Leben am Haverkamp | Het Zeeuws Museum

17 februari 2018 - 7 mei 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_zeeuws_museum_das_leben_am_haverkamp

Het Zeeuws Museum is een  samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De nieuwe inrichting richt zich op waarnemen en doorgeven van verhalen en kennis over mensen en dingen die voorbij zijn. Voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent. Objecten die tot de verbeelding spreken en kennis die in de loop van de jaren is opgetekend of mond op mond is doorgegeven. Daardoor is deze ingekleurd en (anders) geïnterpreteerd. (meer…)

maart 2018

Kleur & Abstractie | Generaties in Dialoog | Textielmuseum

17 maart 2018 - 3 maart 2019
01_kleurenabstractie

het TextielMuseum toont een breed spectrum aan abstracte textiele werken vanaf de jaren 1960 tot nu, in de expositie ‘KLEUR & ABSTRACTIE | Generaties in Dialoog’. (meer…)

april 2018

Mooie Plooien | Bergen

april 13 - oktober 28
Jak met 'Pli-Watteau' plooien. Collectie Museum Het Sterkenhuis_klein

Historisch Museum Het Sterkenhuis  toont in deze seizoenstentoonstelling Mooie Plooien hoogtepunten uit de collectie van oprichtster Marie van Reenen-Völter, latere aanwinsten van Het Sterkenhuis en hedendaags werk. Textielkunstenares  Gerda Schimmel  (1953)  laat zich in Het Sterkenhuis inspireren door de rijke geschiedenis van de streekdracht. Van lange stroken wegwerptextiel maakt zij prachtige vormen door te vouwen en in wisselende ritmes te rijgen en aan te snoeren. (meer…)

Hawar Kunstklas Beeldend werken

april 13 – 13:00 - november 16 – 17:00
kunstklas

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enz. Maar wat je voor ogen hebt, komt er niet uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken. Om zodoende te groeien. (meer…)

Hawar Kunstklas op zaterdag

april 14 – 10:00 - november 10 – 17:00
kunstklas op zat

Heb je behoefte aan verdieping van kennis en persoonlijke mogelijkheden om daardoor beter in staat te zijn met je werk een eigen persoonlijk verhaal te vertellen, dan is de Kunstklas van Hawar iets voor jou.Hoofddocenten tijdens dit traject zijn Marieke Smink en Harm Harms, zij verzorgen de 6 vaste kunstklas lesdagen.
(meer…)

Schone borduurkunst | Goes

april 28 - oktober 27
schone kunst

Historisch Museum de Bevelanden te Goes presenteert deze tentoonstelling van de collectie merklappen en borduurwerken van de Lapzussen uit Kontich, België. De succesvolle Lapzussengroep bestaat nu ruim 10 jaar en telt ca. 35 leden. De Lapzussen staan voornamelijk bekend om hun zeer kleurrijke, gevarieerde en zeer fijne werk. 

(meer…)

mei 2018

borduurlint voor de vrede | Leeuwarden

mei 2 - december 30
lint voor de vreded (2)

’t Andere Museum van Oldtimer tot Kant toont  “borduurlint voor de vrede” Herinnering aan prinses Maria Louise van Hessen Kassel 1749. Geborduurd voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018.  (meer…)

”Papier-unARTig” | Homburg am Main, Beieren, Duitsland.

mei 6 - oktober 28
Lenie Voortman-Ode aan Matisse

Ode aan Matisse van Lenie Voortman op ”Papier-unARTig”. De ode, een speels eerbetoon aan Matisse, is geselecteerd voor de tentoonstelling ”Papier-unARTig” in Museum Papiermühle in Homburg am Main, Beieren, Duitsland. Het thema van de tentoonstelling is een woordspeling die laat zien dat kunst soms grappig, ondeugend, met een glimlach, een knipoog, zelfs provocerend mag zijn. (meer…)

“Dutch design ” Kanten uit de 20ste eeuw | Leeuwarden

18 mei 2018 - 30 april 2019
kantmuseum

In de tentoonstelling staat kant centraal, gekoppeld aan kunst en design. Er is te zien:
De invloed van de Art Nouveau op kant( 1890 -1910).
Art Deco kanten ( 1910 – 1940) :  “een Nieuwe Hollandse kant ” , Mw. de Jager-Meezenbroek, heeft als eerste de meetkundige principes , die door de architect H.P.Berlage werden toegepast in de bouwstijl, in haar kantwerken toegepast.
Kant geïnspireerd op ontwerpen van Escher en Mondriaan.
En hedendaags kant geïnspireerd op kant uit de 17de, 18de en 19de eeuw. (meer…)

Goed gemerkt | Texel

mei 22 - oktober 24
merklap-detail Texel

Goed gemerkt: drie eeuwen Texelse merklappen
Handwerk van de Texelse ‘jongedochters’ uit de achttiende en negentiende eeuw. Met grote precisie en toewijding maakten zij kunstwerkjes van hun merklappen. Die waren bedoeld om te oefenen met borduren. (meer…)

juni 2018

borduurwerk De Flevowand | Lelystad

17 juni 2018 - 17 juni 2019
Bayeux-tot-Biddinghuizen

De Flevowand is een geborduurd wandkleed waarop de geschiedenis van het Zuiderzeegebied verteld wordt, van de ijstijd tot het heden. Geïnspireerd op het beroemde tapijt van Bayeux,  dit meer dan 68 meter lange wandkleed van  wel duizend jaar oud, toont het verhaal over de slag bij Hastings door Willem de Veroveraar in 1066. De beoogde lengte van de Flevowand is 60 meter. (meer…)

juli 2018

Manish Nai | ‘s-Hertogenbosch

juli 28 - november 4
Manish_Nai_

Manish Nai: Capturing Time is de eerste museale solotentoonstelling van deze kunstenaar in Nederland.Na de Japanse Chiharu Shiota, de Noord-Ierse Claire Morgan en de Schotse Georgia Russell laat Het Noordbrabants Museum met de Indiase kunstenaar Manish Nai opnieuw een internationaal rijzende ster zien in Nederland.

(meer…)

augustus 2018

Ruw & rauw | Coda-Museum

augustus 5 - oktober 28
coda

Ruw & rauw: bloem­le­zing uit de Coda-col­lec­tie. De tentoonstelling toont een selectie objecten die het uiteenlopende materiaalgebruik in sieraadvormgeving in beeld brengt. Van onbewerkt hout, gepolijst staal, tactiel papier en mat tin tot gehamerd brons en glas in ijzerzettingen.  (meer…)

Het Leids Wevershuis

augustus 18 - december 9
leids wevershuis

Het Leids Wevershuis wijdt onder de titel “De pluderhosen van de Geuzenadmiraal” een kleine presentatie aan de kleding van de Watergeuzen, de helden van Leidens Ontzet in 1574 – met dank aan het Leids jaarthema van 2018: Water. (meer…)

september 2018

Expositie Adrian Salomé | Hawar- galerie

september 1 - november 24
Hawar Salome

Kunstenaar Adrian Salomé van Adrian Art exposeert haar prachtige kleurrijke Viltpanelen in de Hawar-galerie. Het materiaal voor haar panelen verft Adrian zelf , grotendeels met natuurlijke kleurstoffen waarmee zij bijzondere resultaten weet te bereiken.

Eind oktober en begin november geeft ze ook haar kennis door in twee bijzondere workshops bij Hawar.

(meer…)

Textielkunst Nu | Doesburg

september 3 - oktober 29
hundertwasser-doesburg-e1521656272757-624x468

Textielkunst Nu exposeert met het thema ‘Natuurlijk versus Kunststof’ in Het Arsenaal 1309, Grand Café en Restaurant in Doesburg. (meer…)

Cul­tu­ral Th­reads | Textielmuseum Tilburg

4 september 2018 - 12 mei 2019
02_culturalthreads Textielmuseum

Textielmuseum presenteert “Cultural Threads”. Hedendaagse kunstenaars  als van Eylem Aladogan, Célio Braga, Hana Miletić, Otobong Nkanga, Mary Sibande, Fiona Tan, Jennifer Tee, Aiko Tezuka en Vincent Vulsma.  Ze verbeelden met textiel hun ideeen over politiek-maatschappelijke vraagstukken. Ze verbinden textiel aan hun zoektocht naar afkomst, dentiteit in een steeds verder globariserende wereld. Geschiedenis wordt ontrafeld en nieuw toekomstperspektieven worden geschetst. De tentoonstelling geeft inzicht in het onderzoek- en maakproces van de kunstenaars door films, schetsen, stalen en inspiratiebronnen te tonen. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.