Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Agenda › Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

juni 2017

Ca­rel Wil­link en Fong Leng | MuseumMORE-KasteelRuurlo

17 juni 2017 - 27 juni 2018
carel_willink_schildert_mathilde_willink_in_mantel_luipaard_gemaakt_door_fong_leng._beeld_museum_more_kasteel_ruurlo

Ca­rel Wil­link 
Een grootmeester van formaat als schilder Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte, tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

(meer…)

Special Collections van het Rijksmuseum Amsterdam

24 juni 2017 - 22 juli 2018
unnamed (5)

Een bijzondere selectie uit de kantcollectie van het Rijksmuseum Amsterdam is momenteel te zien in de kostuumvitrine van de special collections. Kant is dankzij beroemheden als Lady Gaga, Beyoncé en Koningin Máxima weer helemaal in. Kant is een luxeproduct bij uitstek. De kantwerker creëert met klossen of met naald en draad ragfijne patronen waarin wordt gespeeld met een open of juist heel dichte structuur. De enorme vaardigheid die hiervoor nodig is, het arbeidsintensieve proces en de hoge kwaliteit van de linnen draad maken het een kostbaar product. (meer…)

Van het Naadje en de Kous | handwerken op school| Nationaal onderwijsmuseum

24 juni 2017 - 26 mei 2018
15.Afbeelding_2

Het Nationaal Onderwijsmuseum laat in de tentoonstelling:  “van het Naadje en de Kous” een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van ‘retro’ handwerk zien; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.  (meer…)

oktober 2017

Fashion Cities Africa | Tropenmuseum Amsterdam

6 oktober 2017 - 30 december 2018
grid1_1 (1)

Maak kennis met de bruisende modescenes in vier Afrikaanse steden, door de ogen van 15 lokale creatives. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts. (meer…)

november 2017

Jong gekleed, oud gedaan – (reizende tentoonstelling langs Zuiderzee)

4 november 2017 - 21 juli 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_jong_gekleed_oud_gedaan_zuiderzeecollectie_huizermuseum_kinderen_in_volwassen_kleding_0

In deze reis langs de Zuiderzee worden verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten getoond. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield. In sommige plaatsen werden baby’s stevig ingebakerd, knipte men het haar af van meisjes als zij de huwbare leeftijd bereikten en werd een zwarte huik gedragen tijdens de rouw.

(meer…)

december 2017

1920s Jazz Age | Fashion & Photographs| Textielmuseum

9 december 2017 - 27 mei 2018
jazzklein2

Het Textielmuseum toont een overzicht van meer dan 150 haute couture en pret-a-porter kledingstukken van 1919 tot 1929. Getoond worden verschillende filmfragmenten uit de ‘roaring twenties’, met een blik op de moderne jonge vrouw, de flapper, met haar korte, modieuze bobkapsel, sportend, in de auto, in het nachtleven, met op de activiteiten toegesneden kleding die verschillende taillehoogtes en roklengtes laat zien. Verder originele foto’s van ooggetuige James Abbe (1883-1973), een van de belangrijkste fotografen van toneel- en filmsterren uit de ‘20s, zoals The Dolly Sisters, Fred Astaire en Rudolpho Valentino.

(meer…)

SIERADEN – makers & dragers | Museum Volkenkunde, Leiden

13 december 2017 - 3 juni 2018
leiden sierraden

Met deze toonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Goud, zilver, natuurlijke materialen en glas. (meer…)

Ambacht in Dracht | Zuiderzeemuseum

15 december 2017 - 6 mei 2018
Ambachtindracht

De tentoonstelling presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen geïnspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij.  (meer…)

januari 2018

Het Doe Museum |Meer dan een selfie

januari 17 - september 9
web_saskia_wagenvoort_girl-with-dried-flowers-e1515425381134-150x150

Het Doe Museum is trots dat Saskia Wagenvoort met de prachtige tentoonstelling ‘Meer dan een selfie’ naar Veendam komt. De tentoonstelling wordt omlijst met doe-activiteiten die de bezoeker uitdaagt de mooiste selfie ooit te maken. Met naald en draad, kralen, lapjes, bloemen en lijmtang kunnen er dus prachtige frutsels en sieraden worden gemaakt, zodat ook de foto’s van de bezoekers ‘Meer dan een selfie worden’. (meer…)

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 1 januari 2021
Miep v Riessen..

De Verdronkenen van Miep van Riessen in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp  van 1953 geborduurd. Het werk bestaat uit vijf panelen – samen 1,34 bij 2,36 meter. De kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven. (meer…)

Das Leben am Haverkamp | Het Zeeuws Museum

17 februari 2018 - 7 mei 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_zeeuws_museum_das_leben_am_haverkamp

Het Zeeuws Museum is een  samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De nieuwe inrichting richt zich op waarnemen en doorgeven van verhalen en kennis over mensen en dingen die voorbij zijn. Voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent. Objecten die tot de verbeelding spreken en kennis die in de loop van de jaren is opgetekend of mond op mond is doorgegeven. Daardoor is deze ingekleurd en (anders) geïnterpreteerd. (meer…)

Anneke Kersten in Ateliermuseum Jac Maris Heumen

februari 24 - mei 6
images

Anneke Kersten geeft kleur en vorm aan haar weefobjecten door gebruik van koperdraad, papier en verrassende materialen. Zij laat zich inspireren door landschappen, de geometrische kunst en materialen. Exposities van zowel haar ruimtelijk als haar vlak werk laten de veelzijdigheid van weefkunst zien.

(meer…)

maart 2018

101 Vrouwen versierd | Coda-Apeldoorn Museum

maart 4 - mei 27
Coda vrouwen versierd

CODA-Apeldoorn Museum geeft een overzicht van het werk van beeldend kunstenaar Marijke Schurink. Marijke is gefascineerd door het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van  historicus Els Kloek. (meer…)

Rond de Kraal | Museum De Koperen Knop

maart 17 - juni 9
Arianne-vd-Gaag-300x220

De kraal is een veelzijdig begrip, met tal van toepassingen. Tijdens de expositie zijn er extra activiteiten rond het thema de kraal. (meer…)

Kleur & Abstractie | Generaties in Dialoog | Textielmuseum

17 maart 2018 - 3 maart 2019
01_kleurenabstractie

het TextielMuseum toont een breed spectrum aan abstracte textiele werken vanaf de jaren 1960 tot nu, in de expositie ‘KLEUR & ABSTRACTIE | Generaties in Dialoog’. (meer…)

‘Voor elkaar gemaakt’ | Museum Helmond

maart 17 - oktober 21
Helmond-inrichting_trouwexpo-295x221

In het Museum Helmond is een tentoonstelling over (bijna) 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond. Vanaf 1923 worden er in het kasteel huwelijken gesloten. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek laten zien hoe er door de tijd is getrouwd in Kasteel Helmond. (meer…)

“Verwachting” – Jackie Howard | de Oude Kerk van Delft

maart 24 - juni 23
jacckie 1

In de Oude Kerk van Delft, worden de kleurrijke en bijzondere werken van textielkunstenares Jackie Howard tentoongesteld. Haar werk vertelt een verhaal over het leven dat geleefd wordt, een reis van het donker naar het licht. Haar werk ademt een sfeer van verwachting, van een nieuwe wereld. Van schoonheid en waarheid, een uitnodiging om dichterbij te komen. (meer…)

april 2018

Het Gorcums Museum | Voor de draad ermee!

april 7 - september 9
Voor_de_draad_ermee_-_Banner_2

Het Gorcums Museum organiseert de expositie Voor de draad ermee! over borduren door de eeuwen heen. Een ambachtelijke kunstvorm die helemaal terug is. Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau, passen tegenwoordig borduurkunst toe. (meer…)

‘MOOI IN DE PLOOI’ | Museum Bussemakershuis

april 8 - juli 15
mooi in de plooi

Een tentoonstelling die zowel ambachtelijke als eigentijdse textiel samenbrengt. Er wordt gespeeld met stof, kleur en ontwerp. (meer…)

‘TEXTIELVARIA’

april 8 - april 28
unnamed (1)

Galerie De Roos exposeert van 8 t/m 29 april een groepsexpositie voor bezoekers met een meer dan gemiddelde belangstelling voor textiel. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.