Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

november 2021

RE_USED RE_SATIN, Middelburg

26 november 2021 - 2 april 2023

RE_USED RE_SATIN.  In een breed samenwerkingsverband met een indrukwekkend aantal wetenschappers, textiel- en modeontwerpers zoals Remi Veldhoven en Sjaak Hullekes, onderzoekt het Zeeuws Museum de herkomst én toekomst van 18de- en 19de- eeuws gebrocheerde damast uit de eigen en andermans collecties. Het textiel is vol toewijding in Norwich (GB) geweven en daarna door, onder meer, de Zeeuwse man met liefde gedragen. De research naar stalenboeken, origineel textiel en kleuranalyses van garens is een ‘work in progress’, dat leidt tot een nieuw hedendaags textielontwerp én een tentoonstelling. (meer…)

mei 2022

Makersgeheimen #2, Tilburg

21 mei 2022 - 4 juni 2023

Makersgeheimen #2 – kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab. Met deze 2e editie neem  je een kijkje achter de schermen  van het maakproces van een 10-tal makers die in 2021 en 2022 in het TextielLab hebben gewerkt. Ontdek hoe hun ideeën worden geboren en alle stappen die ze hebben genomen om tot het uiteindelijke werk te komen. Volg de kunstenaars en ontwerpers vanuit hun studio tot in het lab waar de samenwerking met onze specialisten begint. (meer…)

juli 2022

Hair Power, Rotterdam

9 juli 2022 – 08:00 - 8 mei 2023 – 17:00

Doodgewoon haar?  Haar. Een bijzonder krachtig materiaal. Niet alleen omdat het fragiel én ijzersterk tegelijk is, ook omdat het zo intiem voelt. Groeiend uit onze huid, is haar onderdeel van onszelf. Al lijkt het vaak een eigen leven te leiden: het zit niet altijd hoe wij willen, het maakt reacties los bij anderen, én behoudt los van ons lijf een bijzondere kracht. In de nieuwe tentoonstelling Hair Power viert het Wereldmuseum in Rotterdam de kracht en vele symbolische betekenissen van haar. (meer…)

oktober 2022

Regiodagen Quiltersgilde

1 oktober 2022 - 31 maart 2023

Regiodagen najaar Dit najaar worden er op meerdere plekken in het land weer regiodagen georganiseerd. Bij een aantal daarvan is nog plaats. Mis het niet en meld je aan via de website!
AANMELDEN REGIODAGEN NAJAAR 2022 (meer…)

KATOEN ANDERS KENNEN, Amsterdam

7 oktober 2022 - 16 september 2023

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld en heeft een ongekende, wereldwijde geschiedenis van ruim 400 jaar. Echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise” van het Fashion for Good Museum. Gecentreerd op collectiviteit en gemeenschap, zijn lokale kunstenaars uitgenodigd om werk te presenteren dat aansluit op en kruist met verschillende thema’s met betrekking tot het verhaal van katoen. Door stijlen en verhalen te mixen, creëert Knowing Cotton Anders een veelzijdige ervaring, die je uitnodigt om na te denken, vragen te stellen, te spelen en je af te vragen. (meer…)

november 2022

ONTRAFELD BEWIJS, Borne

1 november 2022 - 1 mei 2023

In Museum Bussemakerhuis wordt de ‘ONTRAFELD BEWIJS, 17 e eeuws schildersdoek geeft zich bloot’ getoond. Een onderzoek naar de schildersdoeken van oude meesters. Onderzoekers en restauratoren van het Rijksmuseum in Amsterdam, een weefster en medewerkers van Museum Bussemakerhuis werken samen om antwoorden op vele vragen te vinden. Op het 17 e eeuwse weefgetouw in Museum Bussemakerhuis zullen tijdens de tentoonstelling reconstructies van het schildersdoek van de oude meesters worden geweven. Deze worden geanalyseerd met dezelfde hypermoderne technieken als waarmee eeuwenoude schilderijen worden onderzocht.

(meer…)

When Things Are Beings, Amsterdam

26 november 2022 - 23 maart 2023

De groepstentoonstelling When Things Are Beings toont de kracht van objecten en sculpturen in een scala van beeldtalen. De projecten verbinden de materiële en immateriële wereld met elkaar: ze leggen verbanden tussen ideeën en objecten, spiritualiteit en materialiteit, en koppelen maatschappelijke kwesties aan tastbare zaken. De 24 geselecteerde projecten verspreid over 13 zalen variëren van installaties tot fotografie en print, sieraden, objectdesign, video, film, soundscape en performance. Sommige projecten in de tentoonstelling refereren aan een spirituele wereld, andere verbinden complexe en gelaagde geschiedenissen tussen mensen van verschillende generaties en verschillende plekken op de wereld.  (meer…)

december 2022

Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap, Tilburg

1 december 2022 - 29 mei 2023

De tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap’ biedt de unieke de kans om eenmalig zowel de historische als nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch – het woonpaleis van Hare Majesteit Koningin Máxima en Koning Willem Alexander te bewonderen in het TextielMuseum, een primeur! Samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland borduurde Hare Majesteit Koningin Máxima mee aan de nieuwe gordijnen die cultureel erfgoed zijn voor heel Nederland. In de expo neem je een exclusief kijkje in Paleis Huis ten Bosch, bekijk je het maakproces van dit veelzijdige project en de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren.

(meer…)

Het Quiltersgilde 40-jarig jubileum 2023

6 december 2022 - 17 december 2023

challenge: Steken Proeven met Cherilyn Martin. Van maandag 16 t/m vrijdag 27 januari.
Aanmelden kan tot en met 31 december 2022, 24.00 uur !!!

Het Quiltersgilde viert haar 40-jarig jubileum in 2023 en daar horen bijzondere activiteiten bij. Zoals deze challenge die gratis door het Quiltersgilde wordt aangeboden aan iedereen die van lapjes en draadjes houdt. Je hoeft geen ervaren quilter te zijn om mee te kunnen doen!

(meer…)

januari 2023

Textielgroep VeelZijde-g-Collectief, Waalre

14 januari - 9 april

Textielgroep VeelZijde-g-Collectief exposeert met: Boek vol Zilverwerk & Vrije Vogels
in het Waalres Museum. Het collectief bestaat uit textielkunstenaars uit het hele land en heeft  al zo’n 22 keer bij musea en galeries geëxposeerd, elke keer een ander thema. Een Boek vol Zilverwerk is een knipoog naar Kortjakje en werd bedacht na een bezoek van de groep aan het Zilvermuseum. De gemaakte werkstukken/boekvormen zijn heel gevarieerd en bevatten ‘zilver’ in allerlei vormen. Bijzonder is dat er meermaals zilveren familiestukken in zijn verwerkt. Alle leden van de groep
hebben dit thema op geheel eigen wijze geïnterpreteerd. (meer…)

‘MOP-UP 4’, Horst

15 januari - 2 april

‘MOP-UP 4’. Museum de Kantfabriek toont eindexamenwerk van studenten textiel van diverse kunstacademies.

(meer…)

februari 2023

Sara Vrugt, Veenendaal

1 februari - 3 juni

In Stadsmuseum Veenendaal is momenteel een kunstproject te zien 100.000 Bomen en een bos van draad van Sara Vrugt. Een geborduurd bos in vier seizoenen (4 m hoog en 30 m breed) waarmee geld is opgehaald om 100.000 bomen te kunnen planten. (meer…)

KwANT, Horst

5 februari - 2 april

‘KwANT’: Een greep uit de kantcollectie van Museum de Domijnen uit Sittard en Museum de Kantfabriek.  De kanten en textiel uit de collectie van De Domijnen aangevuld met de veelal hand gekloste kant geeft een inkijk in de uitgebreide collectie van Museum de Kantfabriek. Vijf jonge ontwerpers van de opleiding Design van de Kunstacademie in Maastricht en hun docent namen enkele kanten objecten uit de collectie van De Domijnen onder de loep. En hebben elk nieuw werk gemaakt geïnspireerd op een object uit deze collectie of een detail hiervan. (meer…)

Bergmal/rotsgepraat, Oldeberkoop

24 februari - 22 april

In Gallerie Hawar  is het werk Nora van Klingeren te zien, Bergmal/rotsgepraat. Het boekje Bergmal/rotsgepraat is te bestellen via www.noravanklingeren.nl en tijdens de tentoonstelling te koop bij Hawar. (meer…)

maart 2023

Gonny de Bekker, Nunspeet

1 maart - 30 april

Gonny de Bekker exposeert haar textiele werken in De Veluvine te Nunspeet. Iedere twee maanden is er in Veluvine een nieuwe duo- of trio-expositie te bezichtigen van diverse kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. De exposities zijn gratis te bezoeken in de Lentink De Jonge Zaal tijdens de openingstijden* van Veluvine. (meer…)

Et Cetera, Baarle Nassau

1 maart - 30 april

High Five art galerie toont werk van  de Belgische Textielkunstenaarsgroep Et Cetera.  De textielgroep  bestaat uit kunstenaars uit heel Vlaanderen die trachten de klassieke opvattingen over textielkunst te overstijgen. Textiele technieken zijn al eeuwen oud. Toch worden ze door de leden van Et Cetera toegepast op een hedendaagse manier, met nieuwe inzichten, moderne materialen en verfrissende combinaties. Elke Et Cetera kunstenaar  heeft een uitgesproken eigen stijl. Samen slagen ze er telkens weer in hun werken met elkaar in dialoog te brengen en een boeiende tentoonstelling te bouwen. (meer…)

Weven en vilten in Gambia

9 maart - 23 maart

Een 15 daagse creatieve rondreis o.l.v. ervaren docente Celine Michel. Een volledig verzorgde reis naar Gambia inclusief verschillende workshops om het weven en vilten te leren. Wat gaan we doen? We beginnen met een viltportret dat in 3 dagen tot stand zal komen. In Tumani Tenda gaan we 3 dagen weven op een weefraam. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers wordt dat abstract of een patroon, uitgedacht door de docent. Terug op Soforal Lodge borduren we hier nog op voort. Tenslotte gaan we het nat-vilten verkennen. Samen met leerlingen van een van de scholen van het dorp gaan we ook een middag een mobiel hoesje maken. En als laatste een landschap vilten! (meer…)

Heidi Ochsner, Leiden

11 maart - 23 april

Van de eerste tot de laatste druppel. De expositie in museum het Leidse Wevershuis met het thema Micro-Macrokosmos – is al 20 jaar de context van het werk van Heidi Ochsner. Alles staat met elkaar in verbinding en vormt samen een geheel. Verbondenheid en gelijkenis is de inhoudelijke kern van haar werk. De mens is vergeleken bij de kosmos zo klein als een bacterie. Maar in het menselijk lichaam lijkt voor een bacterie de mens zo groot als het heelal!

(meer…)

Marion Karremans-Burger, Aalsmeer

12 maart - 4 juni

Tijdens de expositie “Flora Grafica” in het Flower Art Museum, zijn drie nieuwe werken te zien  van textielkunstenares Marion Karremans-Burger, in samenwerking met fotograafkunstenaar Rob de Heer, waar textiel en fotografie elkaar ontmoeten…De werken hangen in de kleine zaal van het museum. (meer…)

april 2023

Virtual Exhibition International Weaving ‘Freedom Weave Exhibition’

1 april - 31 december

Vanuit Weefnetwerk  is sinds een paar jaar een netwerk International Weaving opgezet, ze hebben inmiddels hun 2e virtuele expositie, met het thema ‘vrijheid’. Het netwerk bestaat uit een aantal landen uit Europa, Zweden, UK, Italië, Frankrijk en België.
Om de virtuele expositie te bekijken :  www.weven.eu   https://www.artsteps.com/view/63b6cc430049f1b7328b7dd5

(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.