Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Agenda › Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

juni 2017

Ca­rel Wil­link en Fong Leng | MuseumMORE-KasteelRuurlo

17 juni 2017 - 27 juni 2018
carel_willink_schildert_mathilde_willink_in_mantel_luipaard_gemaakt_door_fong_leng._beeld_museum_more_kasteel_ruurlo

Ca­rel Wil­link 
Een grootmeester van formaat als schilder Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte, tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

(meer…)

Special Collections van het Rijksmuseum Amsterdam

24 juni 2017 - 22 juli 2018
unnamed (5)

Een bijzondere selectie uit de kantcollectie van het Rijksmuseum Amsterdam is momenteel te zien in de kostuumvitrine van de special collections. Kant is dankzij beroemheden als Lady Gaga, Beyoncé en Koningin Máxima weer helemaal in. Kant is een luxeproduct bij uitstek. De kantwerker creëert met klossen of met naald en draad ragfijne patronen waarin wordt gespeeld met een open of juist heel dichte structuur. De enorme vaardigheid die hiervoor nodig is, het arbeidsintensieve proces en de hoge kwaliteit van de linnen draad maken het een kostbaar product. (meer…)

Van het Naadje en de Kous | handwerken op school| Nationaal onderwijsmuseum

24 juni 2017 - 26 mei 2018
15.Afbeelding_2

Het Nationaal Onderwijsmuseum laat in de tentoonstelling:  “van het Naadje en de Kous” een diversiteit aan mooie en sprekende voorbeelden van ‘retro’ handwerk zien; van merklappen tot speelbroekjes. Een genot voor iedereen die handwerkt of benieuwd is naar de ontwikkeling van het vak handwerken op school.  (meer…)

september 2017

POËTISCH ZWART | Gemeente Museum Den Haag

9 september 2017 - 28 maart 2018
Jelmer_0210_2

In de tentoonstelling Poëtisch zwart in The Vincent Award Room komen de verschillende aspecten van zwart samen in schilderijen, prenten, mode én poëzie. Voor deze verrassende samenstelling is geput uit de collecties van het Gemeentemuseum en de Monique Zajfen Collectie. (meer…)

Museum de Oude Wolden | expositie Duikvlucht

10 september 2017 - 8 april 2018
20915245_2004486852902156_2277594621957654681_n

Zes quiltgroepen uit heel Nederland maakten speciaal voor deze tentoonstelling bijzonder werk. In verschillende thema’s onderzoeken de bijna zestig deelnemers vorm, textuur en kleur. Voor de liefhebbers van (art)quilts en andere textielkunst een waar feestje.  Duikvlucht is de naam die deze quiltgroepen hanteren omdat het maken van een textiel werk altijd weer een sprong in het diepe is. Dineke Ugen begeleidt de verschillende groepen die door heel Nederland te vinden zijn.

(meer…)

oktober 2017

Fashion Cities Africa | Tropenmuseum Amsterdam

6 oktober 2017 - 30 december 2018
grid1_1 (1)

Maak vanaf 6 oktober kennis met de bruisende modescenes in vier Afrikaanse steden, door de ogen van 15 lokale creatives. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts. (meer…)

Mode Museum | Olivier Theyskens : “She walks beauty”

12 oktober 2017 - 12 april 2018
1513987024460

De expositie “She walks beauty” neemt je mee op ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens.  Zijn creatieve ontwikkeling van twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk. (meer…)

“Onderweg” | Museum de Kantfabriek

29 oktober 2017 - 15 april 2018
kant-uit-Roemenië

Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Het museum laat door de bijbehorende verhalen de stukken tot leven komen. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis en de reiziger. De textiele objecten uit binnen- en buitenland zullen bij de bezoekers herinneringen oproepen. Los van de verhalen geeft deze expositie een beeld van gebruikte textiele technieken over de gehele wereld.

Museum de Kantfabriek neemt in 2017 deel aan het Grensoverschrijdende Project “Unterwegs-Onderweg”. Hieraan nemen musea uit Duitsland, België en Nederland deel.

november 2017

Jong gekleed, oud gedaan – (reizende tentoonstelling langs Zuiderzee)

4 november 2017 - 21 juli 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_jong_gekleed_oud_gedaan_zuiderzeecollectie_huizermuseum_kinderen_in_volwassen_kleding_0

In deze reis langs de Zuiderzee worden verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten getoond. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield. In sommige plaatsen werden baby’s stevig ingebakerd, knipte men het haar af van meisjes als zij de huwbare leeftijd bereikten en werd een zwarte huik gedragen tijdens de rouw.

(meer…)

december 2017

1920s Jazz Age | Fashion & Photographs| Textielmuseum

9 december 2017 - 27 mei 2018
jazzklein2

Het Textielmuseum toont een overzicht van meer dan 150 haute couture en pret-a-porter kledingstukken van 1919 tot 1929. Getoond worden verschillende filmfragmenten uit de ‘roaring twenties’, met een blik op de moderne jonge vrouw, de flapper, met haar korte, modieuze bobkapsel, sportend, in de auto, in het nachtleven, met op de activiteiten toegesneden kleding die verschillende taillehoogtes en roklengtes laat zien. Verder originele foto’s van ooggetuige James Abbe (1883-1973), een van de belangrijkste fotografen van toneel- en filmsterren uit de ‘20s, zoals The Dolly Sisters, Fred Astaire en Rudolpho Valentino.

(meer…)

SIERADEN – makers & dragers | Museum Volkenkunde, Leiden

13 december 2017 - 3 juni 2018
leiden sierraden

Met deze toonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Goud, zilver, natuurlijke materialen en glas. (meer…)

Ambacht in Dracht | Zuiderzeemuseum

15 december 2017 - 6 mei 2018
Ambachtindracht

De tentoonstelling presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen geïnspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij.  (meer…)

€6

Expositie ‘Fine art Photography’ in Museum de Kantfabriek

17 december 2017 - 22 april 2018
kind-met-kraag-en-kippen

Gemmy Woud-Binnendijk uit het Noord-Limburgse Oostrum portretteert kinderen in de typische stijl van de schilderijen van de oude meesters. Haar foto’s gaan de hele wereld over. Zo stonden ze al in toonaangevende modebladen en vielen in de prijzen op internationale fotofestivals. De expositie is kleurrijk en inspirerend voor iedereen die van modelleren en fotograferen houdt. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen. (meer…)

januari 2018

DRACHT! Het Huizer Museum / VVV

januari 15 - april 15
????????????????????????????????????

Huizen is trots op de klederdracht die vroeger werd gedragen en zet deze komende tijd extra in het zonnetje. Te zien zijn kledingstukken voor alledag en zondag, voor vrouwen, mannen én kinderen. Een schitterende collectie mutsen en hoedjes. En alle accessoires die erbij horen.

Ontwerper Kasper Jongejan werd geintrigeerd door dracht als mode. Zijn collectie DRACHT laat zien wat er zoal mogelijk is vandaag de dag, wanneer je oude rituelen en gebruiken als uitgangspunt neemt.
Het resultaat zijn o.a. beenkappen van jeansstof en outfits van sweatstof en kant. Een boeiende collectie die stemt tot nadenken over kleding als uiting van identiteit en cultuur.

(meer…)

Het Doe Museum |Meer dan een selfie

januari 17 - september 9
web_saskia_wagenvoort_girl-with-dried-flowers-e1515425381134-150x150

Het Doe Museum is trots dat Saskia Wagenvoort met de prachtige tentoonstelling ‘Meer dan een selfie’ naar Veendam komt. De tentoonstelling wordt omlijst met doe-activiteiten die de bezoeker uitdaagt de mooiste selfie ooit te maken. Met naald en draad, kralen, lapjes, bloemen en lijmtang kunnen er dus prachtige frutsels en sieraden worden gemaakt, zodat ook de foto’s van de bezoekers ‘Meer dan een selfie worden’. (meer…)

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 1 januari 2021
Miep v Riessen..

De Verdronkenen van Miep van Riessen in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp  van 1953 geborduurd. Het werk bestaat uit vijf panelen – samen 1,34 bij 2,36 meter. De kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven. (meer…)

Caroline Broadhead |CODA-Apeldoorn Museum

februari 2 - april 15
Coda -The-Waiting-Game-1997_d6cc0dde7a

Het CODA-Apeldoorn Museum toont werk van beeldend kunstenaar Caroline Broadhead uit de afgelopen vier decennia en laat zien hoe veelomvattend en breed haar werk en de ontwikkeling is. De tentoonstelling omvat tekeningen, foto’s, beelden en objecten die zijn vervaardigd uit verschillende materialen. (meer…)

Anneke Kersten in Ateliermuseum Jac Maris Heumen

februari 24 - mei 6
images

Anneke Kersten geeft kleur en vorm aan haar weefobjecten door gebruik van koperdraad, papier en verrassende materialen. Zij laat zich inspireren door landschappen, de geometrische kunst en materialen. Exposities van zowel haar ruimtelijk als haar vlak werk laten de veelzijdigheid van weefkunst zien.

(meer…)

maart 2018

Galerie Hawar : De elementen van Tao door Kunstgroep RRAAK  

maart 2 - maart 31
format5

Expositie DAO – de 5 elementen van de kunstgroep RRAAK.
De groep heeft een vilten  installatie gecreeerd  welke aansluit op De DAO – de weg met de vijf Elementen Aarde-Water-Metaal-Hout-Vuur. Door middel van houtskool-licht-brandgaten-brandnetel wordt element vuur  weergegeven. (meer…)

101 Vrouwen versierd | Coda-Apeldoorn Museum

maart 4 - mei 27
Coda vrouwen versierd

CODA-Apeldoorn Museum geeft een overzicht van het werk van beeldend kunstenaar Marijke Schurink. Marijke is gefascineerd door het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van  historicus Els Kloek. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.