Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Agenda › Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

oktober 2017

Fashion Cities Africa | Tropenmuseum Amsterdam

6 oktober 2017 - 30 december 2018
grid1_1 (1)

Maak kennis met de bruisende modescenes in vier Afrikaanse steden, door de ogen van 15 lokale creatives. Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts. (meer…)

november 2017

Jong gekleed, oud gedaan – (reizende tentoonstelling langs Zuiderzee)

4 november 2017 - 21 juli 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_jong_gekleed_oud_gedaan_zuiderzeecollectie_huizermuseum_kinderen_in_volwassen_kleding_0

In deze reis langs de Zuiderzee worden verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten getoond. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield. In sommige plaatsen werden baby’s stevig ingebakerd, knipte men het haar af van meisjes als zij de huwbare leeftijd bereikten en werd een zwarte huik gedragen tijdens de rouw.

(meer…)

januari 2018

Het Doe Museum |Meer dan een selfie

januari 17 - september 9
web_saskia_wagenvoort_girl-with-dried-flowers-e1515425381134-150x150

Het Doe Museum is trots dat Saskia Wagenvoort met de prachtige tentoonstelling ‘Meer dan een selfie’ naar Veendam komt. De tentoonstelling wordt omlijst met doe-activiteiten die de bezoeker uitdaagt de mooiste selfie ooit te maken. Met naald en draad, kralen, lapjes, bloemen en lijmtang kunnen er dus prachtige frutsels en sieraden worden gemaakt, zodat ook de foto’s van de bezoekers ‘Meer dan een selfie worden’. (meer…)

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 1 januari 2021
Miep v Riessen..

De Verdronkenen van Miep van Riessen in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp  van 1953 geborduurd. Het werk bestaat uit vijf panelen – samen 1,34 bij 2,36 meter. De kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven. (meer…)

forever YOUNG | Modemuseum Hasselt

februari 10 - september 2
afae14b8e5d8f001368e9b62e02e8869

Modemuseum Hasselt brengt met de tentoonstelling Forever YOUNG een actueel thema aan het licht. Jeugd, identiteit en gender zijn veelbesproken in de hedendaagse samenleving. Zo ook binnen de modewereld, waar het jonge publiek dé referentie wordt. Aan de hand van kledingstukken uit de eigen collectie aangevuld met bruiklenen van het Londense Victoria and Albert Museum, MoMu Antwerpen en het Gemeentemuseum Den Haag opent de expo met een historisch luik dat de ontwikkelingen in kinderkleding illustreert. We zien hoe uniseks kindermode gaandeweg verandert in jongens- versus meisjeskleding en hoe deze zich verhoudt tot de kleding van de ouders. (meer…)

Das Leben am Haverkamp | Het Zeeuws Museum

17 februari 2018 - 7 mei 2019
agenda_modemuze_tentoonstelling_zeeuws_museum_das_leben_am_haverkamp

Het Zeeuws Museum is een  samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De nieuwe inrichting richt zich op waarnemen en doorgeven van verhalen en kennis over mensen en dingen die voorbij zijn. Voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent. Objecten die tot de verbeelding spreken en kennis die in de loop van de jaren is opgetekend of mond op mond is doorgegeven. Daardoor is deze ingekleurd en (anders) geïnterpreteerd. (meer…)

maart 2018

Kleur & Abstractie | Generaties in Dialoog | Textielmuseum

17 maart 2018 - 3 maart 2019
01_kleurenabstractie

het TextielMuseum toont een breed spectrum aan abstracte textiele werken vanaf de jaren 1960 tot nu, in de expositie ‘KLEUR & ABSTRACTIE | Generaties in Dialoog’. (meer…)

‘Voor elkaar gemaakt’ | Museum Helmond

maart 17 - oktober 21
Helmond-inrichting_trouwexpo-295x221

In het Museum Helmond is een tentoonstelling over (bijna) 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond. Vanaf 1923 worden er in het kasteel huwelijken gesloten. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek laten zien hoe er door de tijd is getrouwd in Kasteel Helmond. (meer…)

april 2018

Het Gorcums Museum | Voor de draad ermee!

april 7 - september 9
Voor_de_draad_ermee_-_Banner_2

Het Gorcums Museum organiseert de expositie Voor de draad ermee! over borduren door de eeuwen heen. Een ambachtelijke kunstvorm die helemaal terug is. Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau, passen tegenwoordig borduurkunst toe. (meer…)

Mooie Plooien | Bergen

april 13 - oktober 28
Jak met 'Pli-Watteau' plooien. Collectie Museum Het Sterkenhuis_klein

Historisch Museum Het Sterkenhuis  toont in deze seizoenstentoonstelling Mooie Plooien hoogtepunten uit de collectie van oprichtster Marie van Reenen-Völter, latere aanwinsten van Het Sterkenhuis en hedendaags werk. Textielkunstenares  Gerda Schimmel  (1953)  laat zich in Het Sterkenhuis inspireren door de rijke geschiedenis van de streekdracht. Van lange stroken wegwerptextiel maakt zij prachtige vormen door te vouwen en in wisselende ritmes te rijgen en aan te snoeren. (meer…)

Hawar Kunstklas Beeldend werken

april 13 – 13:00 - november 16 – 17:00
kunstklas

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enz. Maar wat je voor ogen hebt, komt er niet uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken. Om zodoende te groeien. (meer…)

Hawar Kunstklas op zaterdag

april 14 – 10:00 - november 10 – 17:00
kunstklas op zat

Heb je behoefte aan verdieping van kennis en persoonlijke mogelijkheden om daardoor beter in staat te zijn met je werk een eigen persoonlijk verhaal te vertellen, dan is de Kunstklas van Hawar iets voor jou.Hoofddocenten tijdens dit traject zijn Marieke Smink en Harm Harms, zij verzorgen de 6 vaste kunstklas lesdagen.
(meer…)

Jan Taminiau | Centraal Museum in Utrecht

april 21 - augustus 26
Timiniau

Centraal Museum in Utrecht presenteert: Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland. (meer…)

Rita Kok | Martinikerk Franeker

april 28 - augustus 25
rita kok

expositie : “Verstilde weefsels” van Rita Kok wordt op zaterdag 28 april  in de Martinikerk geopend in het kader van “Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018”. Ritme is een herkenbaar begrip in de weefwerken van Rita Kok.
Rita combineert soepele, natuurlijke garens met weerbarstiger materiaal, waarbij zij voortdurend grenzen opzoekt en verlegt.

(meer…)

Schone borduurkunst | Goes

april 28 - oktober 27
schone kunst

Historisch Museum de Bevelanden te Goes presenteert deze tentoonstelling van de collectie merklappen en borduurwerken van de Lapzussen uit Kontich, België. De succesvolle Lapzussengroep bestaat nu ruim 10 jaar en telt ca. 35 leden. De Lapzussen staan voornamelijk bekend om hun zeer kleurrijke, gevarieerde en zeer fijne werk. 

(meer…)

mei 2018

borduurlint voor de vrede | Leeuwarden

mei 2 - december 30
lint voor de vreded (2)

’t Andere Museum van Oldtimer tot Kant toont  “borduurlint voor de vrede” Herinnering aan prinses Maria Louise van Hessen Kassel 1749. Geborduurd voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018.  (meer…)

€6

“Russische traditionele toegepaste Kunst”| Museum de Kantfabriek

mei 6 - oktober 7
Meesterstuk-Rusland-01

“Russische traditionele toegepaste Kunst”
Museum de Kantfabriek toont de eindwerken van studenten van de Hochschule für Volkskünste uit St.Petersburg. De studenten volgen een 6-jarige dagopleiding in een van de volgende technieken: kantklossen, borduren, goudborduren en zijdeschilderen. In het laatste jaar van hun opleiding maken zij een meesterstuk ter afsluiting van hun studie. Dit zijn staaltjes van bijzonder vakmanschap. (meer…)

”Papier-unARTig” | Homburg am Main, Beieren, Duitsland.

mei 6 - oktober 28
Lenie Voortman-Ode aan Matisse

Ode aan Matisse van Lenie Voortman op ”Papier-unARTig”. De ode, een speels eerbetoon aan Matisse, is geselecteerd voor de tentoonstelling ”Papier-unARTig” in Museum Papiermühle in Homburg am Main, Beieren, Duitsland. Het thema van de tentoonstelling is een woordspeling die laat zien dat kunst soms grappig, ondeugend, met een glimlach, een knipoog, zelfs provocerend mag zijn. (meer…)

Modemuze@OBA: Innovation | AMsterdam

mei 18 - september 2
modemuze

Na de succesvolle eerste editie in 2017, komt Modemuze wederom met een verrassende tentoonstelling met een uitgebreid en divers evenementenprogramma. Laat je inspireren door zowel historische kleding als hedendaagse outfits van jonge ontwerpers, geselecteerd door veertien musea en vier verzamelaars. (meer…)

MADE IN ITALY | Amsterdam

mei 20 – 08:00 - september 23 – 17:00
tassenmuseum

Tassenmuseum Hendrikje toont mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als o.a. Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans?  In deze tentoonstelling ontdek je wat de Italiaanse stijl zo kenmerkend maakt. De stukken die te zien zijn, zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga.

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.