Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 31 december 2020

De Verdronkenen van Miep van Riessen in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp  van 1953 geborduurd. Het werk bestaat uit vijf panelen – samen 1,34 bij 2,36 meter. De kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven. (meer…)

december 2018

Chris Lebeau – Tilburg

15 december 2018 - 1 december 2019
De DamastWeverij in het Textielmuseum te Tilburg  toont werk van Chris Lebeau met de expositie: “Flora & Fauna”. Van pauwen tot ibissen, van paardenbloem tot esdoorn. Beleef de planten- en dierenwereld zoals  sierkunstenaar Chris Lebeau (1878-1945) deze nauwkeurig naar zijn hand zet. Met de natuur als inspiratiebron ontwerpt hij fraaie en vernieuwende patronen voor damast, batik en trijp in de stijl van de art nouveau. Om te illustreren hoe de ontwerper leert om natuurvormen te stileren en als ‘vlakornament’ weer te geven, zijn historische voorbeeldboeken gepresenteerd.

(meer…)

januari 2019

Textielreizen in binnen- en buitenland idéBé Reisspecials

16 januari - 23 juni

Op stap met uw organisatie, bedrijf, vereniging, familie of vrienden? Voor een unieke reis op maat bent u  aan het juiste adres bij idéBé Reisspecials. Ine de Boer heeft jarenlang ervaring in het samenstellen van dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en buitenland, incentives, etc. voor groepen. (meer…)

februari 2019

Bloed, Zweet en Garens | Textiel voor de LocHal | Tilburg

12 februari 2019 - 5 januari 2020

Bloed, Zweet en Garens,Textiel voor de LocHal ,Tilburg.
Inside Outside, ontwerpstudio onder leiding van designer Petra Blaisse, kreeg in 2015 opdracht van de Gemeente Tilburg om zes grootschalige textielen te ontwerpen voor de vernieuwde LocHal. Deze zijn ontwikkeld en gerealiseerd in het TextielLab van het Textielmuseum. Hierbij zijn de grenzen van de techniek weven zijn opgezocht. In ‘Bloed, Zweet en Garens’ volg je het maakproces van deze imposante textiele wanden. Dit is de grootste en meest complexe opdracht waar het TextielLab ooit aan heeft meegewerkt. (meer…)

maart 2019

Yayoi Kusama in Wassenaar

22 maart - 31 augustus

Yayoi Kusama  wordt 90 jaar! Yayoi is één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars. Voorlinden toont in de tuinzaal enkele iconische werken uit eigen collectie waaronder haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets. De presentatie wordt aangevuld met enkele bruiklenen van privéverzamelingen en musea. (meer…)

“BLACK & WHITE | Symboliek in Kunst en Design” Tilburg

23 maart 2019 - 1 maart 2020

De tentoonstelling ‘Black & White | Symboliek in Kunst en Design’ laat aan de hand van werken uit de museumcollectie zien hoe eigentijdse kunstenaars en vormgevers de symbolische betekenis van zwart en wit naar hun hand zetten. Met werk van o.a. Jorge Baldessari, Maria Roosen, Alet Pilon, Marinus Boezem, Jeroen Eisinga, Bart Hess, Célio Braga, Studio Formafantasma en Felieke van der Leest. (meer…)

Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen

30 maart - 1 september

Het is 100 jaar geleden dat het Bauhaus, de legendarische Duitse design- en architectuurschool, door de Berlijnse architect Walter Gropius in Weimar werd opgericht. De tentoonstelling Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen geeft een direct inkijkje in het leven en de nalatenschap van Stölzl en toont onder meer patroonkaarten, originele stoffen, Bauhaus-ontwerpen, aquarellen en meubels gestoffeerd naar haar ontwerp. Recente reproducties laten zien hoe springlevend haar werk nog altijd is. (meer…)

april 2019

Visserstruien Amsterdam

10 april - 1 oktober

Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam presenteert Visserstruien, een expositie van Stella Ruhe.
Stella startte in 2012 onderzoek naar visserstruien om er een boek over te schrijven. De generatie die de truien gebreid en gedragen heeft, is bijna uitgestorven. Door intensief zoeken in musea en archieven, de truien van de foto’s te schetsen, van breischema’s te voorzien en opnieuw in hedendaagse garens te laten breien, is het gelukt om 160 unieke truien uit 56 vissersplaatsen aan de Noordzee, Waddenzee, Zuiderzee en de grote rivieren boven water te krijgen. Om dit erfgoed ook voor de komende generaties te bewaren, zijn alle gevonden truien opnieuw gebreid. (meer…)

Won­der Wo­men – Ster­ke vrou­wen in de mode Hasselt (Belgie)

13 april - 15 september

Modemuseum Hasselt brengt de eerste expo ooit die volledig aan vrouwelijke modemakers gewijd is: Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode. De tentoonstelling die momenteel loopt in Gemeentemuseum Den Haag (Femmes Fatales) zal in Hasselt verrijkt worden met eigen collectiestukken en met jonge en Belgische accenten. Expo ‘Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode’Nog tot 24 maart 2019 in Gemeentemuseum Den Haag (onder de titel Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode)

(meer…)

mei 2019

Jackie Howard Elburg

11 mei - 14 september

 In Museum Sjoel Elburg wordt in de  tentoonstelling  Sjier Hasjiriem, het bijbelboek Hooglied verbeeld door textielkunstenares Jackie Howard (1957) en beeldhouwer Feico Hajonides (1959). Beiden hebben vanuit hun persoonlijke beleving het bijbelboek Hooglied op een unieke wijze verbeeld. De luchtige vezels van de doeken en het stoere, aardse brons van de beelden vullen elkaar wonderwel aan. (meer…)

jubileumexpositie ‘10’ museum de kantfabriek – 2e expositie Horst

19 mei - 25 augustus

Museum de Kantfabriek bestaat 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren.  U krijgt een inkijkje in de depots, die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken. Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.  2e expositie in deze reeks: ‘Technieken die stoffen bewerken en verwerken’In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Een van de kunstenaars is Minke van de Zande, met haar serie ‘Surimono in silk’ uit 2018. (meer…)

Bauhaus& | Modern textiel in Nederland I Tilburg

25 mei - 3 november
De tentoonstelling “Bauhaus& | Modern textiel in Nederland” zoomt in op de invloed van het Bauhaus in de Nederlandse textielvormgeving en toont de lijn van het verleden naar het heden. Een handvol Bauhäusler, zoals de studenten worden genoemd – afgestudeerd in de weverij van het Bauhaus in Dessau – gaat hier in Nederland aan de slag. Zij inspireren latere generaties textielontwerpers en kunstenaars.

(meer…)

PiKANT! Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed Moorsel- België

30 mei - 30 september

De weelderige tentoonstelling PiKANT! laat de bezoeker kennismaken met vijf  eeuwen cultuurgeschiedenis. Zij richt de spots op kanten kledij en accessoires als ware statussymbolen, die vaak van moeder op dochter werden doorgegeven, of van vader op zoon. Zij laat zien hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde en weer terug, en welke pioniersrol het familiebedrijf Van de Velde daarin speelde. Vandaag inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst.

(meer…)

juni 2019

Vlasroute – Follow the Blue Line – Blije

1 juni - 31 augustus

Ambachtelijke textieldrukkerij de Kleine-Lijn te Blije Vlasroute  “Follow the blue line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen. In mei is landbouwgrond met vlaszaad ingezaaid .I n de maanden  juni, juli en augustus vindt de route plaats. De start  is bij Kleine-Lijn te Blije, hier ontvang je de gratis routekaart met tips en informatie. (meer…)

“Quilts”

5 juni - 22 september

 In ’t Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in pakhuis koophandel in Leeuwarden, is een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen: ‘Quilts’ Kunstwerken van textiel, gemaakt met passie en vol symboliek.
Verschillende aspecten van quilts komen aan bod. (meer…)

CODA Paper Art Apeldoorn

10 juni - 27 oktober

CODA Museum Apeldoorn presenteert: CODA Paper Art 2019, een tentoonstelling die – letterlijk en figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijk werk en een bijzondere selectie sieraden. Papier en karton zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar ontvouwt het papier zich in oneindige mogelijkheden en heeft het een verbluffende zeggingskracht. (meer…)

Vrouw Wolle (België) : Workshop & Masterclasses

15 juni 2019 - 5 april 2020

Twee vriendinnen, Françoise en Hilde,  jaren geleden hebben ze besloten om hun viltkennis en hun gemeenschappelijke passie samen te bundelen als Vrouw Wolle.
Nu organiseren ze workshops in allerlei vilttechnieken. Regelmatig worden er ook gastdocentes uitgenodigd die uitblinken in een bepaalde techniek. Daarnaast organiseren ze ook cursussen op maat. (meer…)

Anja Wijma Gorredijk

16 juni - 25 augustus

In de  expositie Happy Bee Landscapes in Museum Opsterland in Gorredijk zijn er 3 viltwerkstukken van Anja Wijma te zien. Green Queen Bee, Queens Flower en Happy Landscape. Anja zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat kunst en cultuur veranderingen teweeg kunnen brengen. Kunst en het denken over natuur kunnen elkaar versterken. Een beweging die anders niet op gang zou zijn gekomen. Kunstenaars zijn zich daarvan zelf niet altijd bewust en ook de mensen die zich inzetten voor natuur en duurzaamheid zien dit verband niet altijd. Deze expositie is een mooie aanzet tot anders denken; omdenken! “ (meer…)

Internationale Textiel Biënnale Rijswijk

18 juni - 6 oktober

Deze 6e internationale Textiel Biënnale in museum Rijswijk heeft  het doel om de diversiteit en vindingrijkheid van hedendaagse textielkunst te laten zien. Vers en vintage gaan hand in hand. De 22 deelnemers hebben oog voor heden en verleden: in toegepaste materialen en technieken, én onderwerpskeuze. Daarmee is deze Biënnale kind van zijn tijd en een passend vervolg in een sterke reeks. (meer…)

Saya en Koto – la­gen van stof en van tijd- Amsterdam (Zuid Oost)

23 juni - 4 oktober

De tentoonstelling Saya en koto in Imagine IC wordt op 23 juni  feestelijk geopend door mode ontwerper Aziz Bekkaoui. In aanwezigheid van Saya en koto draagsters, (nog) niet-draagsters onder het genot van een hapje en een drankje met een modeshow en een nieuwe editie van Gespreksstof. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.