Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

februari 2018

Watersnoodmuseum | De Verdronkenen van Miep van Riessen

1 februari 2018 - 31 december 2020

De deuren van het Watersnoodmuseum zijn helaas gesloten. Graag nodigen we jullie daarom uit om ons digitale museum  te bezoeken. https://watersnoodmuseum.nl/

 

(meer…)

april 2019

‘The Art of Lace’ textielmuseum Tilburg

1 april 2019 - 6 september 2020

In de tentoonstelling ‘The Art of Lace’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion. Meer dan veertig stukken worden tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin. Ontdek hoe modeontwerpers samen met kantmakers nieuwe toepassingen in haute couture creëren en ervaar de veelzijdigheid van kant. Ook te bezoeken online https://www.textielmuseum.nl/tentoonstellingen/online-tours/

(meer…)

september 2019

Joke Hardenbol Art Workshops

1 september 2019 - 30 juni 2020

Joke Hardenbol Art. Cursussen vanaf september t/m juni 2020 1 x p/maand.:
-Art Journaling op textiel (elke les worden pagina’s gemaakt die tezamen een boek worden.
-Experimenteren met borduursteken van diverse borduursteken wordt onderzocht wat de steek doet en hoe je hem op verschillende manieren kunt toepassen. (meer…)

oktober 2019

What a Genderful World Amsterdam

11 oktober 2019 – 08:00 - 23 augustus 2020 – 17:00

bekijk de expositie online via deze link

(meer…)

Textielexpositie “De draad kwijt” Heinenoord

18 oktober 2019 - 13 september 2020

Momenteel is Museum Hoeksche Waard – vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus – gesloten en kan het museum niet fysiek worden bezocht. Naast de al bestaande Facebook-pagina met daarop veel informatie en een eigen Instagram- en Twitter-account breidt het museum vanwege de sluiting de digitale mogelijkheden uit. Op de website staan video’s over de collectie en de geschiedenis van de Hoeksche Waard, een virtuele rondleiding en een virtuele speurtocht. Zij zijn te vinden onder de tab “museum”. Afgelaste evenementen zijn te vinden onder de tab “bezoek”.

Het museum wil er in deze periode alles aan doen om ‘naar de mensen toe te komen,’ maar hoopt uiteraard over niet al te lange tijd de exposities weer vol trots te kunnen laten bewonderen in de prachtige panden zelf”.

(meer…)

januari 2020

100.000 bomen . . . Den Haag

1 januari - 31 december

100.000 bomen………Een kunstproject van Sara Vrugt voor iedereen. Van januari tot en met december 2020 borduurt zij een bos van honderd vierkante meter om het belang van de natuur te vieren. En ze roept iedereen op om mee te doen. Dit kunstwerk komt tot stand naar aanleiding van persoonlijke verhalen. Gedurende vier jaargetijden beschrijven bezoekers van de borduurstudio ervaringen met betrekking tot de natuur, die door henzelf of anderen met naald en draad worden opgetekend.
(meer…)

februari 2020

Amerikaanse Quilts TRC Leiden

6 februari - 27 augustus

Amerikaanse Quilts. Een nieuwe tentoonstelling van het TRC. Een typisch kenmerk van veel Amerikaanse huizen is het bedovertrek, meer algemeen bekend als een quilt. Ze zijn te zien geweest in vele films, boeken en verhalen over het landelijke en stedelijke leven in de VS.  Als onderdeel van het Mayflower 400 festival, ter herdenking van de komst in Amerika, in 1620, van de Pilgrim Fathers, die daarvoor ongeveer tien jaar lang in Leiden hadden gewoond, presenteert het TRC in Leiden een tentoonstelling die de geschiedenis, betekenis en het maken van deze kleurrijke objecten onderzoekt gedurende de laatste 200 jaar. (meer…)

Pronkstukken | Tafeldamast van Art Nouveau tot Amsterdamse School, Tilburg

8 februari 2020 - 17 januari 2021

Textielmuseum  1 juni weer open
Tafelgoed met motieven uit de natuur sierden de tafels in de eerste helft van de 20e-eeuw. Bekende kunstenaars als Chris Lebeau, Cornelis van der Sluys, Theo Nieuwenhuis en Jaap Gidding ontwierpen damast met bijzondere dessins geïnspireerd op de natuur.
(meer…)

maart 2020

Weefkring ’t WEB, Bennekom

7 maart - 20 juni

Museum gesloten

In verband met de nationale maatregelen rondom COVID-19 is het Kijk en Luistermuseum gesloten tot en met maandag 1 juni. Wij hopen je daarna snel weer te kunnen verwelkomen.

 

(meer…)

april 2020

De Katoendrukkerij terug in Amersfoort

1 april - 31 december

De Katoendrukkerij is terug in Amersfoort.  Is elke week van woensdag t/m zondag open. Je kunt er informatie inwinnen over de hedendaagse praktijk en ook de geschiedenis van het katoendrukken, de textielnijverheid in Amersfoort en de Volmolen zelf.

(meer…)

Le­ven van Leer Dord­rechts

5 april - 23 augustus

Museum tot nader order gesloten

In navolging van de maatregelen van de overheid zijn onze musea tot nader order gesloten. Houd onze websites in de gaten voor actuele informatie. Meer over de genomen maatregelen vindt u op de site van de rijksoverheid.

(meer…)

mei 2020

HABOTAI –internationale wedstrijd –  HET GOUDEN PENSEEL II

1 mei 2020 - 20 januari 2021

Dit jaar wordt HABOTAI 30 en om dit te vieren organiseren we “HET GOUDEN PENSEEL II”. We nodigen alle zijdeschilders uit om deel te nemen aan een online tentoonstelling die op onze Facebook en Instagram pagina’s en op de HABOTAI website (www.habotai.be) zal gepubliceerd worden.  De schilderijen van de deelnemers zullen ook te bekijken zijn op de KUNST OP ZIJDE Tentoonstelling in oktober 2020 in de Galerij van het  Rivierenhof   in Deurne, Antwerpen.
Hoe deelnemen ?  Vul vóór 1 september 2020 het inschrijvingsformulier in op  https://www.habotai.be/competition en laad een foto op van je zijdewerk.   Lees de veel gestelde vragen voor meer informatie over je deelname en de gang van zaken.  Inschrijving is gratis. Misschien win je wel het gouden penseel ! (meer…)

Kiki van Eijk Tilburg

29 mei - 1 november

ivm coronamaatregelen is  het Textielmuseum tijdelijk gesloten

(meer…)

juni 2020

Zeshonderd jaar Egyptische weefsels, Leiden

1 juni - 27 september
Zeshonderd jaar Egyptische weefsels (ca. 400-1000 na Chr.) 

In dezeKleine tentoonstelling met bijna honderd objecten staan fantasievolle doeken en intrigerende Egyptische weefsels uit het eerste millennium na Chr. centraal. Textiel is zeer kwetsbaar en wordt daarom zelden in exposities getoond.  Veel textiel uit deze periode is goed bewaard gebleven en vormt een uitgelezen mix van diverse materialen en weeftechnieken.Dertien kunstenaars van de  textielgroep QS2 exposeren nieuw werk als integraal onderdeel van de tentoonstelling. Ze lieten zich door de museumcollectie inspireren.
(meer…)

CIRCULAIRE SCULPTUREN IN HET FRIES MUSEUM Leeuwarden

2 juni - 13 september

Het Fries Museum in Leeuwarden verlengt Tenant of Culture: I forgot to tell you I’ve changed tot en met 13 september 2020. Het werk van Hendrickje Schimmel (Arnhem, 1990) draait om het kledingstuk. Alles wat kapot is, zou je kunnen repareren, is het motto van de kunstenaar. Om stelling te nemen tegen de verspilling van de mode-industrie begint ze haar sculpturen met restmateriaal, vooral mode-afdankertjes. Zo zijn er Westernlaarzen die gemaakt zijn van platgestreken oude schoenen, een jas uit tweedehands leren tassen en overlevingspakken.  (meer…)

100.000 Bomen en een bos van draad, Amsterdam

4 juni - 5 juli

Kunstproject Honderdduizend bomen en een bos van draad van Sara Vrugt komt naar Amsterdam.
Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De levensgrote geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het borduurwerk wordt gemaakt in een openbaar pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land
reist.
In juni en juli strijkt het atelier neer bij The Beach in Amsterdam Nieuw West.
Werk mee aan een groot kunstproject en kom in beweging voor de natuur!
Meedoen kan door te borduren of een persoonlijke natuurverhaal te delen in het atelier. Ervaring is
geen vereiste. Ook is het mogelijk om een donatie te doen. Van de opbrengsten wordt een echt woud
van honderdduizend bomen geplant. Activisme was nog nooit zo aangenaam. (meer…)

KNIT&KNOT VIP verwennement voor max. 30 personen per dag! Lierop

20 juni - 2 juli

Een hele fijne dag breien en/of haken met gelijkgestemden. Laat je verwennen met een volledig verzorgd arrangement. Kleinschalig, veilig en gezellig! Dit alles in een prachtige luxe accommodatie midden in de Brabantse natuur. Het KNIT&KNOT verwennement zal plaatsvinden op de volgende dagen:

> Thema Haken: 20-21-22-23-24 juni 2020 > Thema Breien: 29-30 juni + 1-2 juli 2020

(meer…)

Caroline Bartlett, Oldeberkoop

22 juni – 08:00 - 27 juni – 17:00

Traces & overworkings – interpreting objects:
This course is primarily intended to explore the layering of concepts, media and process. Outcomes will vary according to individual concerns, skills and experience. What you develop may become an item in its’ own right or serve as a the basis for new directions and ways of thinking and processing information.

(meer…)

PAPIER BIËNNALE Rijswijk

28 juni - 15 november

De Papier Biënnale 2020 is een internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst waarin papier als materiaal de hoofdrol speelt. Papier Biennale 2020: Home/ Thuis: Vanaf eind mei tickets online te koop
Actueel thema Thuis. In onze geglobaliseerde wereld is het niet meer vanzelfsprekend dat je blijft waar je geboren bent. (meer…)

juli 2020

idéBé Reisspecials,Normandië

1 juli - 5 juli

In verband met de ontwikkelingen rond het Corona virus, kunnen  reizen voorlopig
en zonder directe verplichtingen worden geboekt.

 

(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.