Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

oktober 2022

Regiodagen Quiltersgilde

1 oktober 2022 - 31 december 2023

Er worden op meerdere plekken in het land  regiodagen georganiseerd. Bij een aantal daarvan is nog plaats. Mis het niet en meld je aan via de website!
AANMELDEN REGIODAGEN (meer…)

december 2022

Het Quiltersgilde 40-jarig jubileum 2023

6 december 2022 - 17 december 2023

Het Quiltersgilde viert haar 40-jarig jubileum in 2023 en daar horen bijzondere activiteiten bij.

(meer…)

april 2023

Virtual Exhibition International Weaving ‘Freedom Weave Exhibition’

1 april - 31 december

Vanuit Weefnetwerk  is sinds een paar jaar een netwerk International Weaving opgezet, ze hebben inmiddels hun 2e virtuele expositie, met het thema ‘vrijheid’. Het netwerk bestaat uit een aantal landen uit Europa, Zweden, UK, Italië, Frankrijk en België. Om de virtuele expositie te bekijken :  www.weven.eu   https://www.artsteps.com/view/63b6cc430049f1b7328b7dd5

(meer…)

Weeflab Weefstudio Leatemia, Amsterdam

5 april - 20 december

WeefLaB  is er elke woensdagochtend van 09.30 – 12.30. Voor mensen met enige weefervaring of voor beginners. Vrij weven op weefgetouwen waar je direct mee aan de slag kunt. Je maakt gebruik van een staand weefgetouw, met 2, 4 of 8 schachten. Het WeefLaB is een rustige en creatieve plek waar je kunt samenkomen met andere wevers en waar je kunt experimenteren met verschillende materialen en technieken.  Het is een open inloop. Je weeft samen met anderen, deelt ervaringen en tips. Elke keer kun je weer allerlei materialen en garens uitproberen. Ben je benieuwd? Kijk voor meer mogelijkheden en informatie op de website.   WeefstudioLeatemia.nl
(meer…)

Cursus wade maken bij Atelier Alewijn

8 april - 13 december

Op 21 maart zijn de opnames bij Atelier Alewijn en in de Keistadkerk bij de Cursus wade maken voor het TV-programma  Zin in morgen! gemaak. Op zaterdag 8 april om 18.45, voor Pasen, wordt het door de KRO-NCRV uitgezonden.

Cursus wade maken: Vanaf 27 september  kun je weer deelnemen aan een nieuwe Cursus wade maken bij Atelier Alewijn  op zes dinsdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur in de Keistadkerk in Amersfoort. We gaan persoonlijk bekijken wat jouw wensen zijn en deze vertalen in textiel. Heb je daar zin in? Met 4 tot 6 cursisten hebben we voldoende ruimte. (meer…)

Seeds of Memory, Leeuwarden

15 april 2023 - 24 maart 2024

Het Fries Museum is de nieuwe hedendaagse kunsttentoonstelling Seeds of Memory te zien. Op zaterdag 15 april wordt deze tentoonstelling gezamenlijk met de solo van Katja Novitskova (Estland, 1984) feestelijk geopend met een uitgebreid programma. Met o.a. een masterclass van Mercedes Azpilicueta.en Darya Golova. Publiek is welkom en entree is deze dag gratis. Aanmelden kan via de ticketpagina op de website van het museum (www.friesmuseum.nl). (meer…)

Hotchpotch, Middelburg

22 april 2023 - 29 september 2024

Het  Zeeuws Museum – organiseert HOTCHPOTCH, een Modetentoonstelling in samenwerking van Duran Lantink & Pennywafelhuis. Het Zeeuws Museum houdt zich al geruime tijd bezig met de vraag: Wat is anno 2023 de waarde en het toekomstperspectief van traditionele kleding? en legt deze vraag nu voor aan Duran Lantink. De  internationaal bekende modeontwerper, die erom bekend staat gedragen kleding te transformeren tot high-end catwalk looks, gaat ermee aan de slag. Via het Zeeuws Museum komt hij in contact met de deelnemers van het Pennywafelhuis. Dit is een laagdrempelig sociaal-artistiek project in de Middelburgse wijk Dauwendaele en vormt een thuisbasis voor, veelal, nieuwe Zeeuwen.

(meer…)

‘SYMBIOSE’, Horst

30 april 2023 - 24 september 2024

‘SYMBIOSE’‘ Kant ontmoet papier’  In Museum De Kantfabriek vindt een internationale tentoonstelling plaats met werk van Experikant uit Nederland, KantelinK uit België en kantklossters van het Deutsches Klöppelverband en papierkunstenaars uit deze drie landen. In deze expositie is papierkunst te zien van Herman Coppus (NL), Sabine Jacobs (DE) en Bob Matthysen (BE).
(meer…)

mei 2023

B.L.A.U.W., Borne

20 mei 2023 - 15 februari 2024

De schoonheid en veelzijdigheid van Blauwdruk. Wegens groot succes verlengd tot 15 februari 2024
BLAUW vertelt over de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Een
ambachtelijke en arbeidsintensieve techniek die veel vakmanschap vereist. Dit textielblauwdrukprocedé is niet alleen gebruikt in de mode, maar ook in beeldende kunst en interieurdesign. Zowel de blauwdrukpatronen van William Morris, een prominente Engelse ontwerper uit de 19e eeuw als de blauwdrukpatronen in de klederdracht zijn tot op de dag van vandaag wereldwijd nog steeds populair. Textielblauwdruk is zelfs opgenomen op de UNESCO-lijst van Immaterieel Cultureel
Erfgoed. (meer…)

juni 2023

Masterclass Saori weven, Amsterdam

2 juni - 16 december

Masterclass Saori weven (Saoristijl). Wil je echt de tijd hebben om het vrije weven te ervaren en een eigen uniek weefsel te maken? Dan is de Masterclass Saori weven iets voor jou. In 2 dagen leer je de basistechnieken en maak je zelf je persoonlijke weefsel. Elke maand is er een tweedaagse. 2-3 juni, 23-24 juni, 14 -15 juli, 15-16 sept, 20-21 okt, 10-11 nov, 15 -16 dec van 10.00-16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website WeefstudioLeatemia.nl  (meer…)

MerkWaardig, reizende tentoonstelling

2 juni 2023 - 13 januari 2024

‘De borduurvereniging MerkWaardig bestaat dit jaar 35 jaar. Ten einde dit te vieren is er een reizende tentoonstelling ‘Zinnige draden’ georganiseerd. In 4 bibliotheken is deze expositie te bekijken. Diverse werkstukken van leden zijn te zien en het ledenproject is verwerkt in diverse installaties. Er worden borduur workshops en Krea Hubs georganiseerd. meer informatie te zien op de website www.merklap.nl

Virtuele tentoostelling,Weven ‘BUSY BEES’ 2024

19 juni - 31 december

Inschrijving geopend voor Virtuele Tentoonstelling Internationaal Weven ‘BUSY BEES’ 2024
Het International Weaving Network kondigt met groot genoegen zijn derde virtuele tentoonstelling aan. De deelnemende landen van het netwerk nodigen alle wevers uit Nederland, Frankrijk, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk uit om hun werk voor selectie in te zenden. E-mail voor het aanmeldingsformulier en de criteria voor deelname: exhibition@weefnetwerk.nl, gelieve uw naam en land toe te voegen, deadline voor inzending: 1 december 2023, opening tentoonstelling: 1 april 2024. (meer…)

‘Epos van de Geest’, Haarlem

22 juni 2023 - 23 juni 2024

Het Museum van de Geest presenteert de tentoonstelling ‘Epos van de Geest’: op het kruispunt van zorg en geest.  Speciaal voor deze tentoonstelling creëerde Laurence Aëgerter het monumentale wandkleed Epic of the Mind. Dit indrukwekkende werk, van maar liefst 38,5 meter breed en 3 meter hoog, is een eerbetoon aan de wonderbaarlijke menselijke geest met zijn rijkdom aan verbeeldingen en zijn kwetsbaarheid. Documenten en objecten uit de historische collectie van het Museum van de Geest spelen een grote rol. (meer…)

300 jaar onderkleding, Amsterdam

27 juni 2023 - 27 januari 2024

Van linnen onderbroek tot luxe lingerie. De presentatie Onder/Goed in de Special Collections laat de ontwikkeling van ondergoed zien van 1640 tot 1940. Waar in de 17de eeuw onderkleding functioneel was, speelt mode vanaf de negentiende eeuw een steeds grotere rol. Met korsetten, onderrokken, hoepelrokken, chemises (hemden) en directoires (broekjes). 

(meer…)

juli 2023

Makersgeheimen #3 – voor de hele familie , Tilburg

1 juli 2023 - 26 mei 2024

De doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’  in hetTextielMuseum in Tilburg is speciaal gemaakt voor families. De expo neemt jong en oud mee in de creatieve zoektocht van kunstenaars en ontwerpers die van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum komen om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Ontdek spelenderwijs hoe het is om een kunstenaar te zijn en wat je allemaal kunt maken met een paar garens. (meer…)

september 2023

Lazy Sunday WeefLaB, Amsterdam

3 september - 17 december

Weefstudio Leatemia start vanaf september  met Lazy Sunday WeefLaB
Elke zondag van 13.00-16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website WeefstudioLeatemia.nl (meer…)

Quilten langs de Linge, Gorinchem

16 september 2023 - 29 februari 2024

Quilten langs de Linge, 30 jaar Lingelappers. Wie houdt van quilts moet beslist een bezoekje brengen aan de expositie Quilten langs de Linge in het Gorcumse Hendrick Hamel Museum. Leden van vereniging De Lingelappers, die haar 30-jarig jubileum viert, tonen daar hun creaties. De aantrekkelijkheid van een quilt – een doorgestikte deken, gemaakt van drie lagen textiel – zit in de  combinatie van kleuren en vormen. Door de herhaling van gekeurde stoffen in vastgelegde patronen bereiken de makers een evenwichtig en monumentaal effect. En daar zijn in de expositie prachtige voorbeelden van te zien.
(meer…)

BRABANTSE NIEUWE , ‘s-Hertogenbosch

16 september 2023 - 14 januari 2024

In Het Noordbrabants Museum wordt Stitched Narratives van Hemaseh Manawi Rad getoond. Hemaseh is geboren en opgegroeid in Nederland, haar ouders in Iran. Niet honderd procent het één, ook niet volledig het ander: ze valt naar eigen zeggen een beetje tussen wal en schip. Door het maken van kleurrijke wandtapijten is ze dat tussengebied gaan omarmen als haar eigen cultuur. In Stitched Narratives beeldt ze persoonlijke familieverhalen, jeugdherinneringen en dagboekfragmenten uit. Met haar kleurrijke wandtapijten brengt Hemaseh Manawi Rad een ode aan de twee culturen die haar maken tot wie ze is: de Nederlandse en Iraanse. (meer…)

Weaving the Words – workshops, Amsterdam (Geuzeveld)

19 september - 12 december
Naast de tentoonstelling  ‘Weaving the Words’ organiseren kunstenaars Pernille Lonstrup en Rosa Smits een serie vrij toegankelijke handwerkworkshops om met elkaar kennis, verhalen en technieken uit te wisselen. Tijdens 6 bijeenkomsten gaan Lonstrup en Smits met max 12 deelnemers aan de slag op het gebied van breien, haken, borduren en het herstellen van kleding. Iedereen – van beginnend tot ervaren handwerker – is welkom. (meer…)

oktober 2023

Irma Anne de Bruijne, Amersfoort

11 oktober - 24 december

In de in “SOLO” geëxposeerde doeken maakte Irma Anne gebruik van de Indiase 17e eeuwse blokdruktechniek en borduurde er vervolgens overheen. In Andra Pradesh, een deelstaat in India die van oudsher bekend is vanwege zijn handbedrukte textiel waarbij men natuurlijke verfstoffen gebruikt, verdiepte ze zich in dit eeuwenoude ambacht. Het snijden van de drukblokken, het werken met de natuurlijke verfstoffen en het spoelen van de textiel in de Krishna rivier. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.