Categorie archief: 35ste jaargang nummer 2

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het tweede nummer van 2015. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Eerst spinnen, dan weven!

sakiori1

Sakiori / Rag weaving

Spinnen is in het afgelopen weekend weer goed op de kaart gezet! De nieuwe Nederlands kampioen is bekend. Misschien heb jij spinspiratie op gedaan in de achterhoek of heb je net als ik een poging gedaan om zelf Art-Yarn te maken? Ik ben benieuwd naar al het moois dat er is gemaakt! (stuur een foto naar webredactie@vezel.org)

Ondertussen heb ik mijn weefgetouw afgestoft. Ik ga de Art-Yarn nu verwerken tot een stof, net zoals op de kaft van de laatste Vezel. Nu hoor ik je denken: “leuk! maar ik heb helemaal geen weefgetouw, dus ik kan hier niets mee”. Niets van waar! Op het weblog van Stylink vertelt Maaike Gottschal van Textielfabrique over verschillende weeftechnieken van overal op de wereld. Weven kan met takken, houten frames en karton. De resultaten zijn schitterend!

De zomer-Vezel is uit – Art yarn, viltrokken en fresco’s

Inhoudsopgave 2015 nummer 2Zet het blauw van de zee tegen het blauw van de hemel, veeg er het wit van een zeil in en de wind steekt op.” – Willem Hussum. Zo is het nieuwe zomernummer van Vezel. Speels, sprankelend, fantasievol, feestelijk, mystiek, inspirerend en… met veel zonnig blauw.

Een weefsel met dikke, dunne, fantasievolle draden in vele blauwen siert de omslag. Art yarn , alleen het woord is al prikkelend. Spinnen, spelen, experimenteren met allerlei verschillende materialen, kleuren en technieken. Antoinette Jorritsma en Marina Vogelaar laten ons meegenieten.

In de blauwe feestjurk van Margriet Harms met een sierlijk gehaakte achterkant voel je de warmte van de zon op haar rug. En tijdens een zomeravond met een koele bries van zee wordt elke vrouw een schoonheid met een sjaal van zijdevlies. Lees verder