Eerst spinnen, dan weven!

sakiori1

Sakiori / Rag weaving

Spinnen is in het afgelopen weekend weer goed op de kaart gezet! De nieuwe Nederlands kampioen is bekend. Misschien heb jij spinspiratie op gedaan in de achterhoek of heb je net als ik een poging gedaan om zelf Art-Yarn te maken? Ik ben benieuwd naar al het moois dat er is gemaakt! (stuur een foto naar webredactie@vezel.org)

Ondertussen heb ik mijn weefgetouw afgestoft. Ik ga de Art-Yarn nu verwerken tot een stof, net zoals op de kaft van de laatste Vezel. Nu hoor ik je denken: “leuk! maar ik heb helemaal geen weefgetouw, dus ik kan hier niets mee”. Niets van waar! Op het weblog van Stylink vertelt Maaike Gottschal van Textielfabrique over verschillende weeftechnieken van overal op de wereld. Weven kan met takken, houten frames en karton. De resultaten zijn schitterend!

Reacties (2)

 1. Rinske

  Wat is dit leuk beste mensen. Op mijn 17e heb ik spinnen en weven geleerd en ik wil het weer gaan oppakken, bij voorkeur samen met inspirerende mensen. Kan dat met of via jullie?

  1. Ellen Hoekstra

   Hallo Rinske,
   Wat leuk om zo’n enthousiaste reactie te ontvangen. Ik weet niet waar je woont, maar in Friesland is het Weefcollectief druk bezig. Je kunt daar spinnen en vanaf september gaat er een cursus weefbekwaamheid van start. http://weefcollectieffryslan.com. Misschien een goed startpunt?
   Met vriendelijke groet,
   Ellen Hoekstra

Reacties plaatsen niet mogelijk.