De zomer-Vezel is uit – Art yarn, viltrokken en fresco’s

Inhoudsopgave 2015 nummer 2Zet het blauw van de zee tegen het blauw van de hemel, veeg er het wit van een zeil in en de wind steekt op.” – Willem Hussum. Zo is het nieuwe zomernummer van Vezel. Speels, sprankelend, fantasievol, feestelijk, mystiek, inspirerend en… met veel zonnig blauw.

Een weefsel met dikke, dunne, fantasievolle draden in vele blauwen siert de omslag. Art yarn , alleen het woord is al prikkelend. Spinnen, spelen, experimenteren met allerlei verschillende materialen, kleuren en technieken. Antoinette Jorritsma en Marina Vogelaar laten ons meegenieten.

In de blauwe feestjurk van Margriet Harms met een sierlijk gehaakte achterkant voel je de warmte van de zon op haar rug. En tijdens een zomeravond met een koele bries van zee wordt elke vrouw een schoonheid met een sjaal van zijdevlies. Harm maakte deze van lange zijdedraden, getrokken uit Hankies , uitgespreide cocons.  Met Hélène Derkx waan je je in Zuid Italie. In haar werken van textiel proef je de mytische sfeer van oude fresco’s.

Unieke rokken gemaakt van vilt, gemaakt door modeontwerpster Charity van der Meer. En heel gedurfd, Iet Treur verandert een roomse kazuifel met Maria tot een gebedsmantel voor een dominee. Wat doet een militaire doedelzakband in een textielmagazine? Dit is een greep uit het boordenvolle nummer van Vezel. Er wordt weer veel kennis, kunde en plezier gedeeld. En wil je nog meer deze zomer de agenda biedt tips in overvloed.