Categorie archief: 34ste jaargang nummer 2

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het tweede nummer van 2014. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Geïnspireerd door Vezel…

letterlapvestGeïnspireerd door het letterlap vest van Kiki Visser in ons juninummer, maakte Rian Preuter dit prachtige vest. Ze heeft hiervoor allerlei breisteken gebruikt, in plaats van haken en breien te combineren, zoals Kiki had gedaan.

Rian vertelt: “Ik vond het heerlijk om zo vrij en verrassend met een patroon om te gaan. Wel is het denk ik prettig wanneer je wat ervaring hebt met de haak- en breitechniek.”

 

Ook geïnspireerd door iets wat in Vezel heeft gestaan? Laat het ons weten, dan plaatsen we het op de website !

De zomervezel is uit!

Bojagi uit Vezel 2014-2De zomereditie van vezel is bij alle abonnees bezorgd en ligt komende week in de winkel. Het is een extra dik nummer geworden met 64 pagina’s in plaats van de gebruikelijke 60. Waarin we weer veel verschillende projecten laten zien, kennis en ideeën delen, nieuwe materialen uitproberen en natuurlijk over de liefde voor de vezel vertellen.

Zo laat Liesbeth Ouwekerk-Noordam zien hoe ze tekent met haar Bernina naai-borduurmachine die is uitgerust met een penhouder. De baarkleden van Toos Huisman vertellen levensverhalen in textiel. Festonneren is meditatie voor Unni Nestvang met unieke resultaten en  Dorien van Voorden vertelt het verhaal van de bruidsstola die ze maakte voor haar schoondochter. Lees verder

Breibeschrijving van het letterlapvest

letterlapvestStekenverhouding: 19 gebreide steken in tricot met 4,5 mm. op 10 cm.
Haak 83 lossen met gemêleerd garen en haaknaald 4 mm.
Haak 3 toeren, iedere toer 80 stokjes . In de 2e toer eventueel 1x een  losse tussen de stokjes voor een groter knoopsgat 5 stokjes voor het einde van de toer.  Voor kleinere knoopsgaten vormen de stokjes die zelf al.
Begin aan de goede kant met zwart en haak 1 toer vasten, neem op de teruggaande naald de steken op met een breinaald van 25mm om te gaan stokhaken. (let op de 80 steken!).

Lees verder

WWWtjes Vezel juni 2014

WWWtjes 2014-nr2De WWWtjes pagina heeft in het zomernummer een kleine transformatie ondergaan met een grotere nadruk op de beelden. Natuurlijk zijn we heel benieuwd wat iedereen ervan vindt. Alle video’s en links staan hier op een rijtje, zodat je gemakkelijk kunt kijken en doorklikken!

Lees verder