De zomervezel is uit!

Bojagi uit Vezel 2014-2De zomereditie van vezel is bij alle abonnees bezorgd en ligt komende week in de winkel. Het is een extra dik nummer geworden met 64 pagina’s in plaats van de gebruikelijke 60. Waarin we weer veel verschillende projecten laten zien, kennis en ideeën delen, nieuwe materialen uitproberen en natuurlijk over de liefde voor de vezel vertellen.

Zo laat Liesbeth Ouwekerk-Noordam zien hoe ze tekent met haar Bernina naai-borduurmachine die is uitgerust met een penhouder. De baarkleden van Toos Huisman vertellen levensverhalen in textiel. Festonneren is meditatie voor Unni Nestvang met unieke resultaten en  Dorien van Voorden vertelt het verhaal van de bruidsstola die ze maakte voor haar schoondochter.

Meinie wardenier deelt haar nieuwe liefde voor Bojagi, Marina Voorhoeve haar ontroering bij de Sashiko rijgsteek en Corrie Galama haar passie voor het damastweven. Nienke Smit leert ons gradaties verven waarmee contrastrijke quilts kunnen worden gemaakt, Harm Harms geeft uitleg bij het fixeren met de Funfix en bij brei mee deel twee worden armbandjes gebreid.

Mariet Rankenberg en Harm Harms maken kennis met melkwol en proberen uit welke kwaliteiten dit materiaal heeft. De Historische verfstof Kamille wordt besproken en er wordt mandala gevilt met kinderen.

Kortom, een boordevol nummer!