Laden Evenementen

De Papier Biënnale 2024, Rijswijk

23 juni - 17 november

De Papier Biënnale 2024 heeft als thema: Animal Farm. All animals are equal but some are more equal than others, vrij naar het gelijknamige boek van George Orwell dat verscheen in 1945.  Het is een actueel onderwerp dat zowel kan gaan over de condition humain van dieren als van mensen.
link naar youtube filmje over Papier Biennale 2024. Animal Farm Museum Rijswijk
Al enkele decennia wordt gestreden voor een beter bestaan voor dieren op boerderijen, proefdierlaboratoria, circussen, dierentuinen, etc. Al enkele eeuwen wordt er wereldwijd gestreefd naar een verbetering van het welzijn van mensen. Hoewel er veel bereikt is, is er nog een lange weg te gaan naar het paradijs op aarde. 

De Papier Biënnale 2024 zal de vele interpretatiemogelijkheden en betekenissen van Animal Farm tonen die kunstenaars in hun werk eraan geven. Wij vragen om persoonlijke opvattingen die voor iedereen goed invoelbaar zijn en maatschappelijk geëngageerd. 

De optelsom van visies op het thema Animal Farm zijn getuigenissen van de behoefte aan een rechtvaardiger sociaal systeem waar het welzijn van mensen en dieren voorop staat. 

Het boek van George Orwell is een dierenfabel in de vorm van een satirische allegorische novelle. Het is een verhaal over een groep dieren op een boerderij die in opstand komt tegen de boer die hen bezit. Zij strijden voor gelijkheid, vrijheid en een gelukkig leven. De strijd mislukt echter en de dieren zijn er uiteindelijk slechter aan toe dan voor hun revolutie. Orwell trekt een parallel met het Stalinistische regime. De novelle geeft een somber beeld van de mensheid.

Gegevens

Begin:
23 juni
Einde:
17 november
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Rijswijk , 2282 BR
+ Google Maps
Telefoon:
070-3903617
Website:
info@museumrijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.