Categorie archief: 33ste jaargang nummer 4

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het vierde nummer van 2013. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Geïnspireerd door Vezel nummer 4 – 2013

Vezel wil haar lezers graag inspireren en uitdagen tot nieuwe projecten, daarom vinden wij het geweldig als we zo nu en dan een foto ontvangen van werkstukken die zijn geïnspireerd door Vezel. Hier delen we deze resultaten, want wie weet leidt dat wel weer tot nieuwe resultaten.

Wil je ook geïnspireerd worden? Bezoek ons op de Handwerkbeurs in Zwolle (stand 150), en neem een jaarabonnement op Vezel! Je krijgt dan ook nog eens de laatste Spin- en Verfkrant, een echt collector’s item, cadeau!

Nienke Smit van Verfvirus heeft naar aanleiding van het artikel van Harm haar eigen “wolwinder” gemaakt. “Omdat ik breigarens met een lang kleurverloop prachtig vind (denk aan Noro, of de Drops Delight bijvoorbeeld) heb ik al heel wat uurtjes doorgebracht met het mijmeren over een verfinstallatie met gespannen draden in mijn schuur om dit te bereiken…. Maar natuurlijk  lag de oplossing veel dichter bij dan waar ik op kwam. In de nieuwste editie van Vezel magazine, laat Harm Harms zien hoe hij van een plank, vier wieltjes en een buis een picobello verfinstallatie maakt voor het verven van lang verloop garen.

Lees verder

Het decembernummer is uit, Vezel is 1 jaar!

sierraad-rikkiDe laatste Vezel van de huidige jaargang is verstuurd en als het goed is reeds bij de meeste abonnees bezorgd. Ook dit vierde nummer staat weer boordevol inspiratie en ideeën om van te genieten of om zelf mee aan de slag te gaan.

In het teken van de decembermaand laat Harm Harms zien hoe inpakmateriaal een kado op zichzelf wordt en experimenteert Mariet Rankenberg er lustig op los met goud- en zilverkleurige transferfolie. Voor bij uw kerst-outfit zou u nog het sieraad van Rikki Vrieswijk kunnen punniken (op de foto). Mathilde Jongbloed leert u knuffels restylen met behulp van een viltnaald en Nelie Zoetemeyer legt uit hoe ze haar “Schilderietjes” heeft ontworpen.

Lees verder