Geïnspireerd door Vezel nummer 4 – 2013

Vezel wil haar lezers graag inspireren en uitdagen tot nieuwe projecten, daarom vinden wij het geweldig als we zo nu en dan een foto ontvangen van werkstukken die zijn geïnspireerd door Vezel. Hier delen we deze resultaten, want wie weet leidt dat wel weer tot nieuwe resultaten.

Wil je ook geïnspireerd worden? Bezoek ons op de Handwerkbeurs in Zwolle (stand 150), en neem een jaarabonnement op Vezel! Je krijgt dan ook nog eens de laatste Spin- en Verfkrant, een echt collector’s item, cadeau!

Nienke Smit van Verfvirus heeft naar aanleiding van het artikel van Harm haar eigen “wolwinder” gemaakt. “Omdat ik breigarens met een lang kleurverloop prachtig vind (denk aan Noro, of de Drops Delight bijvoorbeeld) heb ik al heel wat uurtjes doorgebracht met het mijmeren over een verfinstallatie met gespannen draden in mijn schuur om dit te bereiken…. Maar natuurlijk  lag de oplossing veel dichter bij dan waar ik op kwam. In de nieuwste editie van Vezel magazine, laat Harm Harms zien hoe hij van een plank, vier wieltjes en een buis een picobello verfinstallatie maakt voor het verven van lang verloop garen.

Geïnspireerd door de rode punnik van Rikki Vrieswijk deelt Ellen hoekstra haar “Torusknoop” in wol met hout. Dit werkstuk is een wiskundige uiting van het woord cirkel voor de opleiding Creatieve Handvaardigheid. “Een meetkundig figuur roept vaak een beeld op van afstandelijkheid in vorm en materiaal. Deze uitvoering is juist zacht, vraagt om aangeraakt te worden. Ik vind dit een bijzondere combinatie die het beeld spannend maakt. Het gepunnikte deel is ongeveer 1,5 mtr lang en is bevestigd aan een tak. Met grove steken is de wol aan het hout bevestigd. De vorm leent zich uitstekend om vrij te hangen in de ruimte.

 

Reacties (1)

  1. Bootsman

    Een uitzonderlijke vorm en creatief geheel, wat zeer zeker een groot compliment waard is.

Reacties plaatsen niet mogelijk.