Categorie archief: 33ste jaargang nummer 2

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het tweede nummer van 2013. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Geïnspireerd door Vezel

Vezel wil haar lezers graag inspireren en uitdagen tot nieuwe projecten, daarom vinden wij het geweldig als we zo nu en dan een foto ontvangen van werkstukken die zijn geïnspireerd door Vezel. Via vezel.org willen we deze resultaten graag een podium geven. Wie weet leidt dat wel weer tot nieuwe resultaten! Bij iedere toekomstige Vezel zullen we een “Geïnspireerd door” stukje schrijven. Deze stukjes kun je vervolgens terugvinden in het archief onder de desbetreffende uitgave. Natuurlijk kunnen we deze stukjes alleen schrijven als we inzendingen hebben. Dus heb je ook iets gedaan of gemaakt naar aanleiding van Vezel, stuur dan een foto aan redactie@vezel.org, eventueel met verhaal!

Lees verder

Dagje uit? Kijk eerst in onze agenda!

Tentoonstelling in het Momu AntwerpenSinds het juni nummer van Vezel hebben we onze website uitgebreid met een agenda. Onderaan de rechter kolom vind je de eerste 10 agenda punten en onder de knop ‘agenda’ in het menu bovenaan de pagina het volledige overzicht.

In de agenda proberen we een compleet overzicht te geven van alle evenementen op het gebied van textiel en andere ‘vezels’ die plaatsvinden in Nederland, België en vlak over de grens. Dus ga je een dagje uit? Kijk dan in de agenda voor verrassende en inspirerende mogelijkheden. Van gezellige hobbymarkt tot bijzondere kunstexposities, er is voor elk wat wils! Naderhand zijn we erg benieuwd hoe je het hebt ervaren, je kunt je opmerkingen kwijt in de reacties onderaan de pagina van elke activiteit of het evenement delen via Facebook.

In het magazine zal de agenda ook blijven verschijnen, daar publiceren we een selectie van de volledige agenda met evenementen verspreid over het hele land en waarvan wij denken dat je ze echt niet mag missen. Natuurlijk vinden we het ook leuk om te weten wat jullie van de agenda vinden, zowel op de website als in het magazine, laat het ons in een reactie of email weten. En ook is onze agenda niet volledig zonder jullie aanvullingen, dus mis je een activiteit? Dan kun je dat hier doorgeven!

Het juni-nummer komt eraan

inhoudsopgave van 2013 nummer 2Als alles goed gaat, ligt het juni-nummer komende zaterdag op de mat. Dit keer staan wol en verven centraal. Met de wol gaan we vilten aan de hand van Dionne Swift en de daarop gebaseerde werkstukken van Hawar-cursisten in Turkije. Daarna gaan we punchen met Afke Zwierzina, zij vertelt over deze techniek en de bijbehorende machines. Als laatste gaan we schilderen met wol; Mieke Werners vertelt over de totstandkoming van haar recente werk en Annie Bakker vertelt hoe  haar jonge leerlingen schilderen met Wol en Zijde. Uit deze technieken blijkt de veelzijdigheid van het materiaal dat nogmaals wordt benadrukt wanneer Betty Stikkers de wol tot op de Vezel ontleedt.

Verven combineren we in dit nummer met planten. Harm Harms legt uit hoe u een haarscherpe plantendruk kunt maken en Karen Westra vertelt wat je moet weten voor de aanleg van je eigen verftuin. Lees verder