Het juni-nummer komt eraan

inhoudsopgave van 2013 nummer 2Als alles goed gaat, ligt het juni-nummer komende zaterdag op de mat. Dit keer staan wol en verven centraal. Met de wol gaan we vilten aan de hand van Dionne Swift en de daarop gebaseerde werkstukken van Hawar-cursisten in Turkije. Daarna gaan we punchen met Afke Zwierzina, zij vertelt over deze techniek en de bijbehorende machines. Als laatste gaan we schilderen met wol; Mieke Werners vertelt over de totstandkoming van haar recente werk en Annie Bakker vertelt hoe  haar jonge leerlingen schilderen met Wol en Zijde. Uit deze technieken blijkt de veelzijdigheid van het materiaal dat nogmaals wordt benadrukt wanneer Betty Stikkers de wol tot op de Vezel ontleedt.

Verven combineren we in dit nummer met planten. Harm Harms legt uit hoe u een haarscherpe plantendruk kunt maken en Karen Westra vertelt wat je moet weten voor de aanleg van je eigen verftuin. Natuurlijk gaat Jantien Koobs in op de historie van verfstoffen, deze keer behandelt ze het geelhout.

Naast dit alles wordt er gesponnen met papier door Hélène Derx, vertelt Marieke Smink over het printen op stof met je eigen printer, weeft Mariet Rankenberg met vodden op een kartonnetje en vertelt Trienke Woldringh over een Germaanse vrouw genaamd Frijtha.

Kortom, weer een overvol nummer met veel artikelen en natuurlijk de vaste rubrieken. We geven de agenda in dit nummer op een nieuwe manier vorm. In het magazine verschijnt nu een selectie van exposities en gebeurtenissen op het textiele gebied waarvan wij vinden dat we die zouden moeten zien. Deze selectie kunnen we mooier in Vezel zetten. De volledige agenda kunt u hier op onze site bekijken. U kunt dan direct doorklikken naar de websites van de evenementen en alle relevante informatie terugvinden. De agenda wordt bijgehouden zodat aankondigingen die de deadline van Vezel niet hebben gehaald toch nog bij u terecht komen. We denken dat dit de goede formule is voor een agenda in het huidige tijdperk. Natuurlijk zijn we erg benieuwd wat u hiervan vindt!