Categorie archief: 33ste jaargang nummer 3

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het derde nummer van 2013. Onder de pagina’s vindt u de web-publicaties met betrekking tot dit nummer.

Geïnspireerd door Vezel

Vezel wil haar lezers graag inspireren en uitdagen tot nieuwe projecten, daarom vinden wij het geweldig als we zo nu en dan een foto ontvangen van werkstukken die zijn geïnspireerd door Vezel. Via vezel.org willen we deze resultaten graag een podium geven. Wie weet leidt dat wel weer tot nieuwe resultaten! Bij iedere toekomstige Vezel zullen we een “Geïnspireerd door” stukje schrijven. Deze stukjes kun je vervolgens terugvinden in het archief onder de desbetreffende uitgave. Natuurlijk kunnen we deze stukjes alleen schrijven als we inzendingen hebben. Dus heb je ook iets gedaan of gemaakt naar aanleiding van Vezel, stuur dan een foto aan redactie@vezel.org, eventueel met verhaal!

Lees verder

De september-Vezel is in aantocht

De inhoudsopgave van het septembernummer van 2013Volgend weekend is het alweer zo ver, dan ligt het derde nummer van dit jaar op de mat. Deze keer is er extra aandacht voor hergebruik. Meinie Wardenier ontmoet Hindre Mulder, die op heel eigen wijze nieuwe kledingstukken van oude maakt. Harm Harms geeft zijn colbert een tweede leven dankzij speciale verftechnieken met de Funpump. Dat je ook grote objecten kunt verven, laat Petra Hoekstra zien. Ze kocht een tweedehands bankstel en gaf zowel de stoffen bekleding van de bank als die van de bijbehorende stoelen een nieuwe kleur.

Daarnaast staan ook in dit nummer weer veel verschillende technieken, interessante plekken en mensen. Mathilde Jongbloed vertelt over haar breiproject, Jannie Visscher laat zien hoe je batikt op papier in plaats van op stof en er worden kruisende steken geborduurd door Mariet RankenbergWilleke Brandsma legt uit hoe ze haar XXLkragen van macramé maakt en Margriet Harms haakt kleine bolletjes voor kleurige accessoires. Jantien Koobs behandelt de historie van de verfstof blauwhout en Jannie Sloot gaat op bezoek bij handzeefdrukkerij De Vlinder en bij boswachter Theo de Bruin die alpaca’s fokt en zelf hun wol verwerkt. Maria Schasfoort verhaalt over haar reis naar Chiloé, een waar wol-eiland in Zuid-Amerika. Karen Westra vertelt over haar inzending voor de tentoonstelling “In Bewegung” en aanvullend gaan we in op de overwegingen van een jury bij een dergelijke ‘wedstrijd’.

Lees verder