Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

mei 2022

Makersgeheimen #2, Tilburg

21 mei 2022 - 4 juni 2023

Makersgeheimen #2 – kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab. Met deze 2e editie neem  je een kijkje achter de schermen  van het maakproces van een 10-tal makers die in 2021 en 2022 in het TextielLab hebben gewerkt. Ontdek hoe hun ideeën worden geboren en alle stappen die ze hebben genomen om tot het uiteindelijke werk te komen. Volg de kunstenaars en ontwerpers vanuit hun studio tot in het lab waar de samenwerking met onze specialisten begint. (meer…)

oktober 2022

Regiodagen Quiltersgilde

1 oktober 2022 - 31 december 2023

Er worden op meerdere plekken in het land  regiodagen georganiseerd. Bij een aantal daarvan is nog plaats. Mis het niet en meld je aan via de website!
AANMELDEN REGIODAGEN (meer…)

KATOEN ANDERS KENNEN, Amsterdam

7 oktober 2022 - 16 september 2023

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld en heeft een ongekende, wereldwijde geschiedenis van ruim 400 jaar. Echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise” van het Fashion for Good Museum. Gecentreerd op collectiviteit en gemeenschap, zijn lokale kunstenaars uitgenodigd om werk te presenteren dat aansluit op en kruist met verschillende thema’s met betrekking tot het verhaal van katoen. Door stijlen en verhalen te mixen, creëert Knowing Cotton Anders een veelzijdige ervaring, die je uitnodigt om na te denken, vragen te stellen, te spelen en je af te vragen. (meer…)

december 2022

Het Quiltersgilde 40-jarig jubileum 2023

6 december 2022 - 17 december 2023

Het Quiltersgilde viert haar 40-jarig jubileum in 2023 en daar horen bijzondere activiteiten bij.

(meer…)

februari 2023

Sara Vrugt, Veenendaal

1 februari - 3 juni

In Stadsmuseum Veenendaal is momenteel een kunstproject te zien 100.000 Bomen en een bos van draad van Sara Vrugt. Een geborduurd bos in vier seizoenen (4 m hoog en 30 m breed) waarmee geld is opgehaald om 100.000 bomen te kunnen planten. (meer…)

maart 2023

Marion Karremans-Burger, Aalsmeer

12 maart - 4 juni

Tijdens de expositie “Flora Grafica” in het Flower Art Museum, zijn drie nieuwe werken te zien  van textielkunstenares Marion Karremans-Burger, in samenwerking met fotograafkunstenaar Rob de Heer, waar textiel en fotografie elkaar ontmoeten…De werken hangen in de kleine zaal van het museum. (meer…)

april 2023

Virtual Exhibition International Weaving ‘Freedom Weave Exhibition’

1 april - 31 december

Vanuit Weefnetwerk  is sinds een paar jaar een netwerk International Weaving opgezet, ze hebben inmiddels hun 2e virtuele expositie, met het thema ‘vrijheid’. Het netwerk bestaat uit een aantal landen uit Europa, Zweden, UK, Italië, Frankrijk en België.
Om de virtuele expositie te bekijken :  www.weven.eu   https://www.artsteps.com/view/63b6cc430049f1b7328b7dd5

(meer…)

Blockprint Crossroads India, Amersfoort

5 april - 2 juli

Wereldwijd beoefent men nog uitgebreid de kunst van het katoendrukken, ook wel (wood) blockprinting genoemd. Hóe dat er uit kan zien, kunt u zien tijdens ‘Blockprint Crossroads India’ in de Katoendrukkerij in Amersfoort. Er wordt werk gepresenteerd van drie internationale blockprinters die ieder in relatie met India werken, de wereldwijde bakermat van het katoendrukken. (meer…)

Weeflab Weefstudio Leatemia, Amsterdam

5 april - 20 december

WeefLaB  is er elke woensdagochtend van 09.30 – 12.30. Voor mensen met enige weefervaring of voor beginners. Vrij weven op weefgetouwen waar je direct mee aan de slag kunt. Je maakt gebruik van een staand weefgetouw, met 2, 4 of 8 schachten. Het WeefLaB is een rustige en creatieve plek waar je kunt samenkomen met andere wevers en waar je kunt experimenteren met verschillende materialen en technieken.  Het is een open inloop. Je weeft samen met anderen, deelt ervaringen en tips. Elke keer kun je weer allerlei materialen en garens uitproberen. Ben je benieuwd? Kijk voor meer mogelijkheden en informatie op de website.   WeefstudioLeatemia.nl
(meer…)

Cursus wade maken bij Atelier Alewijn

8 april - 13 december

Op 21 maart zijn de opnames bij Atelier Alewijn en in de Keistadkerk bij de Cursus wade maken voor het TV-programma  Zin in morgen! gemaak. Op zaterdag 8 april om 18.45, voor Pasen, wordt het door de KRO-NCRV uitgezonden.

Cursus wade maken: Vanaf 27 september  kun je weer deelnemen aan een nieuwe Cursus wade maken bij Atelier Alewijn  op zes dinsdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur in de Keistadkerk in Amersfoort. We gaan persoonlijk bekijken wat jouw wensen zijn en deze vertalen in textiel. Heb je daar zin in? Met 4 tot 6 cursisten hebben we voldoende ruimte. (meer…)

Seeds of Memory, Leeuwarden

15 april 2023 - 24 maart 2024

Het Fries Museum is de nieuwe hedendaagse kunsttentoonstelling Seeds of Memory te zien. Op zaterdag 15 april wordt deze tentoonstelling gezamenlijk met de solo van Katja Novitskova (Estland, 1984) feestelijk geopend met een uitgebreid programma. Met o.a. een masterclass van Mercedes Azpilicueta.en Darya Golova. Publiek is welkom en entree is deze dag gratis. Aanmelden kan via de ticketpagina op de website van het museum (www.friesmuseum.nl). (meer…)

Rien Bekkers, Zeis

18 april - 4 juni

Slot Zeist presenteert Masterpieces, waarin modellen van Rien Bekkers worden getoond.

(meer…)

‘SYMBIOSE’, Horst

30 april - 24 september

‘SYMBIOSE’‘ Kant ontmoet papier’  In Museum De Kantfabriek vindt een internationale tentoonstelling plaats met werk van Experikant uit Nederland, KantelinK uit België en kantklossters van het Deutsches Klöppelverband en papierkunstenaars uit deze drie landen. In deze expositie is papierkunst te zien van Herman Coppus (NL), Sabine Jacobs (DE) en Bob Matthysen (BE).
(meer…)

Ans Zuyderhoudt, Leiden

30 april - 11 juni

In het Museum Het Leids Wevershuis, is werk van Ans Zuyderhoudt. In welk domein van de kunst ze zich ook begaf, ze begon met ‘uitvinden’. Of het nu ging om gobelin weven, haar eerste grote liefde in de kunst, of, achtereenvolgend, tekenen, drukken of haar laatste grote passie: digitale kunst, ze deed het op een geheel eigen wijze, met als grote gemene deler haar fascinatie voor ‘Kleuren en Lijnen’. (meer…)

mei 2023

Marianne Kastelein en Willy de Heer, Baarle Nassau

1 mei - 30 juni
High Five Artgalerie toont de expositie van Marianne met de titel  “Sporen van tijd”
In deze expo presenteert Marianne  haar viltkunst. Willy laat haar beelden zien die met behulp van een textiele basis op een bijzondere manier tot stand komen. 
Marian Kastelein     willydeheer.nl                                                                   

(meer…)

No Rush, Amersfoort

9 mei - 14 juni

No Rush, een recent opgericht mixed media collectief, presenteert hun 2e tentoonstelling, met de titel
‘K I J K, een tentoonstelling voor uitgesproken mensen’  in Galerie De Ploegh te Amersfoort. De kunstenaars van No Rush komen uit verschillende kunstdisciplines en werken met mixed media technieken en ongebruikelijke materialen. Deze groep organiseert bevlogen en prikkelende exposities.
(meer…)

Jacqueline van Baalen, Goes

10 mei - 1 juli

Jacqueline van Baalen exposeert haar kunstenaarsboeken in KunstUitleen de Bevelanden te Goes. Haar kunstenaarsboeken bestaan geheel uit textiel, Polyestervlies, zeefdruk, mono druk, garens, verf en vilt.  (meer…)

B.L.A.U.W., Borne

20 mei - 30 november

Museum Bussemakerhuis presenteert B.L.A.U.W. De tentoonstelling is een verkenning van de ambachten blauwverven en blauwdrukken. Naast historische patroonontwerpen, stempels en verf-recepturen, worden ook hedendaagse ontwerpen en toepassingen van stoffen in zowel de mode als de kunst getoond. Met deze tentoonstelling wil Museum Bussemakerhuis tevens de schoonheid en veelzijdigheid van Blauwdruk laten zien. De tentoonstelling biedt de bezoeker de kans om de kunst van natuurlijk verven, textiel en patroonontwerp te ontdekken. (meer…)

Quilts van Marlene Sanders, Coevorden

23 mei - 23 september

Het Synagoge Museum van Coevorden exposeert 25 kleurrijke, handgemaakte quilts van de Joodse kunstenares Marlene Sanders. De quilts zijn geïnspireerd op markante momenten uit het heden en verleden in de eeuwenoude Joodse traditie en op diepgaande studie van de Thora. De quilts van Marlene  berusten niet alleen op een diepgaande studie van de Thora, maar ook op de vele toelichtingen die joodse commentatoren hierop gegeven hebben.  Ze zijn niet bedoeld als dekens voor op het bed, maar als ‘art quilts’ die de functie hebben van schilderijen aan de wand. (meer…)

Claire Delperdange en Sonja van der Burg, Rijswijk

27 mei - 25 juni

Expositie ‘Pleisterplaats De Wankele Wifi’. Vanaf zaterdag 27 mei is deze tentoonstelling te bezichtigen in Galerie Arti Shock van Sonja Delperdange en Claire Delperdange. Zij  werken al enige jaren regelmatig samen, wisselend op beider atelier. Daar wisselen zij hun werken uit opdat de ander er op door kan gaan werken. Er is geen thema of materiaalbeperking. De enige beperking wordt gevormd door het formaat, opdat het ook per post kan worden uitgewisseld. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.