Vezel weekendtips: In glijvlucht naar Vledder

VledderOm de zinderende hitte van de stad te ontvluchten, zou je een vogel willen zijn. Opstijgen naar een grote hoogte, genieten van de frisse wind en dan in glijvlucht naar … Vledder!

Kunstproeverij in Vledder.

In het zuidwesten van de provincie Drenthe ligt het pittoreske dorpje Vledder. Daar en in de directe omgeving, kun je in de maand juli genieten van kunst en natuurlijk de prachtige omgeving. De opening van deze Kunstproeverij is dit weekend en begint met een Open Atelierroute. ‘Glijvlucht’ is het thema waar een aantal textielkunstenaars mee aan de slag is gegaan. Volg de routes en maak kennis met de kunstenaars en hun werk. Het aanbod is zeer divers: schilderijen, keramiek, textiele werkvormen etc. Ook leuk om later deze maand nog eens naar toe te gaan, bijvoorbeeld naar de grootse afsluiting op 26 juli. In de gaten houden dus!

En omdat we dan toch in Drenthe zijn …

Schaapscheerder/wolfeest Orvelte

orveltewolfestivalWat zullen de dames graag hun jas uit willen met deze temperatuur! Mocht je alle wolfeesten tot nu toe gemist hebben, of misschien kun je er wel geen genoeg van krijgen: In Orvelte staat het op 5 juli bol van de wol. Natuurlijk weer alle materialen, maar ook demonstraties en workshops. Wist je trouwens dat het scheren een stuk sneller gaat met dit warme weer? Door het zweten wordt de huid wat soepeler en de wol wat losser. De schaar glijdt dan gemakkelijker over de huid, sneller dus en het kost minder spierkracht.

Op stap in Drenthe dus dit weekend!