Vezel weekendtips: Art Yarn – thuis of in de Achterhoek?

Art-Yarn Corespinning (Antoinette)

Heb je net als ik ook zo’n zin om te gaan spinnen na het lezen van het artikel over Art Yarn in de Zomer- Vezel? M’n handen jeuken bij het zien van de prachtige geweven kussen!

Ik ga dit weekend lekker zelf aan de slag! Misschien dat ik voor nog meer inspiratie dit weekend nog even ga kijken in het Achterhoekse Aalten en als ik echt de spin-smaak te pakken heb, meld ik me aan voor het kampioenschap.

Farm & Country Fair met wolspinkampioenschappen

1600x400
Tussen Aalten en Dinxperlo wordt dit weekend voor de 20ste keer de Farm & Country Fair georganiseerd. Een super leuke fair die al jaren bezoekers trekt vanuit Nederland, België en Duitsland. Er valt van alles te beleven voor het hele gezin. Bijzondere mode, aparte planten, nieuwste gebruiksartikelen en decoraties, alles is volop verkrijgbaar en geen stand is hetzelfde. Zo’n 400 winkeltjes bieden mooie en bijzondere producten aan. Geniet van bijzondere dieren, spannende shows, akoestische muziek en leuke workshops.

Voor de wol-liefhebbers en handwerkers is het Wolplein een absolute must. Alle schapenrassen die in Nederland aanwezig zijn vind je hier en je kunt de eigenschappen van de wol zien en voelen. Er zijn interessante presentaties die je alles over de verschillen vertellen van de wol van de schapenrassen. Alle soorten zijn gevilt en gesponnen, van de meeste zijn ook lapjes gebreid die je mag voelen. Zo zie je welke wol van welk schapenras je gebruikt voor stevige vloerkleden en welke voor zachte babykleertjes. Ook wol van bijvoorbeeld Angoraschapen en Angorakonijnen hangt in deze presentatie, evenals lapjes van vlas, brandnetels en andere natuurlijke vezels.

Misschien wil je wel meedoen aan het Open Nederlandse Kampioenschap Wolspinnen, dan kan op zaterdag 27 juni. Meld je dan aan op spinkampioenschap@landelijkespingroep.nl.

Heb een fijn weekend!

 

Reacties (2)

 1. Wilma tackenkamp

  Graag zou ik een abbonnement willen op vezel . Is dat mogelijk.?

  1. Ellen Hoekstra

   Hallo Wilma,
   Ja, het is mogelijk om je op Vezel te abonneren.
   Hiervoor wil ik je verwijzen naar onze website (www.vezel.org). Onder het kopje ‘abonneren’ vind je alle informatie en kun je je adresgegevens achter laten zodat de Vezel voortaan bij je in de bus komt.
   Alvast veel plezier van je abonnement.
   Met vriendelijke groet,
   Ellen Hoekstra

Reacties plaatsen niet mogelijk.