VILTCOUTURE eerbetoon aan Cisca Spijkerman

De tentoonstelling “Viltcouture” van Cisca Spijkerman is een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden kunstenares. Cisca heeft een indrukwekkende viltcollectie nagelaten die prachtig is geëxposeerd in galerie Hawar door haar man en kinderen. Heel inspirerend en zeer de moeite waard om te komen bewonderen! Fraai artistiek en ambachtelijk viltwerk die de veelzijdigheid en artistieke mogelijkheden van het viltambacht prachtig laten zien.

Cisca Spijkerman

Cisca Spijkerman opgeleid en werkzaam als activiteitentherapeut, was op creatief gebied een alleskunner. Boetseren, beeldhouwen, sieraden maken, bloemsierkunst, kleding ontwerpen en vilten waren haar voornaamste passies. In 2009 voltooide zij de opleiding tot meesterbinder. Werken met vilt begon al eind jaren tachtig toen ze vilten popjes ging maken voor haar dochters. Later heeft ze zich toegelegd op het ontwerpen en maken van (eigen) kleding en objecten. Hierbij heeft ze altijd de verbinding gezocht met de natuur en combineerde ze verschillende kunstvormen.

Viltcouture

Om verder te leren en geïnspireerd te worden, volgde Cisca tal van cursussen en workshops bij o.a. Dorie van Dijk, Irene van der Wolf en HAWAR. In de expositie, die is opgezet in samenwerking met haar man en dochters , is voornamelijk kleding tentoongesteld.

Kenmerkend voor het werk van Cisca Spijkerman is haar grote verscheidenheid in kleurgebruik, vormgeving en ontwerp. Daarnaast het gebruik van een keur aan materialen en de toepassing van verschillende technieken zoals naaien en borduren.

Cisca Spijkerman was een bescheiden vrouw en als kunstenares niet gericht op verkoop van haar werk of het exposeren ervan. Zij was vooral gericht op haar eigen creatieve ontplooiing. Ze overleed in 2017 na een kort ziekbed. De expositie wordt door haar gezin en HAWAR gezien als een waardig eerbetoon.

De tentoonstelling is tot 18 april te bezichtigen in galerie Hawar.

Reacties (1)

Reacties plaatsen niet mogelijk.