Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Textiel Festival Twente, regio Twente

1 februari 2021 - 27 februari 2022

Textiel zit in het DNA van Twente. Tijdens het Textiel Festival Twente leer je alles over het Twentse DNA, door de vele exposities en activiteiten die georganiseerd worden in de hele regio. Van exposities in de acht deelnemende musea, tot een catwalk, textiel- en verhalenroutes en een theatershow!

Eén van de projecten die tijdens het festival wordt georganiseerd is: CATWALK – FORCES OF NATURE! Met dit festivalonderdeel wil de organisatie een alternatief op de snelle/ vluchtige catwalk neerzetten; ze willen een catwalk ontwikkelen die als een textielroute door het Twentse landschap loopt en maanden lang te zien zal zijn, door de seizoenen heen. Een Fashion Forces of Nature!

De tijd, de natuur, de omgeving en de onvoorspelbare elementen vormen de setting en beïnvloeden de getoonde stukken. Kunstenaars en ontwerpers worden uitgedaagd om de confrontatie met de elementen aan te gaan in een ontwerp dat buiten, op locatie bij een van de deelnemende musea of bij een van de Landgoederen van Textiel, te zien zal zijn. 

 

Bussemakerhuis Borne, De Museumfabriek, Stadsmuseum Almelo, Rijksmuseum Twenthe, Oyfo Kunst & Techniek, Natura Docet Wonderryck Twente, Rijssens Museum en Museum Het Palthe Huis! Dat zijn de acht musea, met een gedeelde textielachtergrond, die samen het initiatief hebben genomen voor de organisatie van een gezamenlijk textielfestival.

Doel van het Textiel Festival Twente is om de regio Twente nóg bekender te maken als de textielregio van Nederland. Vroeger was er veel textielindustrie in Twente. Er ligt daar textielgeschiedenis en dat zie je ook in de musea die in de regio gevestigd zijn. Het is dan ook logisch dat acht musea aan dit festival meedoen: het Palthehuis in Oldenzaal, Museum Bussemakerhuis in Borne, Techniekmuseum Oyfo in Hengelo, de Museumfabriek en het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, Stadsmuseum Almelo, Natura Docet Wonderryck Twente uit Denekamp en het Rijssens Museum.

voor meer info ga naar: www.textielfestivaltwente.nl

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
1 februari 2021
Einde:
27 februari
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.