Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stuur je borduursel naar Museum Arnhem en werk mee aan groot Europees kunstkleed

1 februari 2021 - 28 februari 2021

Werk mee aan het project van 30 meter van Italiaanse kunstenaar Ruben Montini. Stuur je borduursel naar Museum Arnhem. De Italiaanse kunstenaar Ruben Montini reist al meer dan drie jaar door Europa met een enorm borduurkleed. Zijn droom is dat inwoners van alle lidstaten er aan bijdragen. Tijdens de tentoonstelling Living Forgiving Remembering in De Kerk in Arnhem zouden bezoekers twee dagen mee mogen borduren. Wegens corona biedt Montini nu alle borduurliefhebbers in Nederland de kans om mee te doen. Zij kunnen hun bijdrage opsturen naar Museum Arnhem*. Hij nam een speciale videoboodschap voor Museum Arnhem op, bekijk hem hier.

Maak en stuur op Pak dus een naald en draad en een lapje stof en maak naar eigen idee een borduurwerk. Je kan zelf het ontwerp van je borduursel bepalen, zonder beperkingen of grenzen, net zoals de EU idealiter zou moeten functioneren. Als je klaar bent stuur je het werk inclusief een foto of filmpje van jou aan het werk naar Museum Arnhem*. Museum Arnhem stuurt alle borduursels naar de kunstenaar die het aan de 30 meter lange lap zal toevoegen.

Inspiratie nodig?
Kijk dan hier naar de speciale video die Montini voor jou heeft gemaakt.
Eindresultaat
De bijdrage van elke deelnemer is cruciaal voor het eindresultaat. Het idee is dat individuele ontwerpen uiteindelijk hun specificiteit verliezen doordat zij onderdeel worden van het grotere geheel. Hierdoor ontstaat een uniek werk. Volgens Montini is het eindresultaat een metafoor voor ‘de schoonheid van de EU’: de smeltkroes van verschillende mensen met gemeenschappelijke culturele achtergronden. Montini ziet uit naar bijdragen uit Nederland!
Het uiteindelijke borduurwerk symboliseert de samenwerking van inwoners uit de hele Europese Unie. Het hele project, getiteld Questo Anonimato É Sovversivo [Deze anonimiteit is subversiefwordt komend jaar getoond in Turijn.
Meedoen?
* Deelnemers kunnen hun creatie tot 28 februari opsturen naar:
Museum Arnhem
Broekstraat 32
6828 PZ Arnhem
Foto’s en filmpjes (minimaal 30 seconden) kan je sturen naar
info@museumarnhem.nl. De foto’s en video’s worden onderdeel van de documentatie van het project en kunnen gebruikt worden voor de social media kanalen van Museum Arnhem. Kijk voor verdere informatie op de website.
Museum Arnhem in de Kerk sluit de deuren
Museum Arnhem gaat De Kerk verlaten zodat de organisatie zich volledig kan richten op de heropening van het vernieuwde museum aan de Utrechtseweg in het voorjaar 2022.

Gegevens

Begin:
1 februari 2021
Einde:
28 februari 2021
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Museum Arnhem

Reacties (1)

  1. Nienke de Jonge

    Wat een mooi initiatief! Ik doe heel graag mee, maar met een ‘gewoon’ wel zelf bedacht borduurwerk, dus niet op een broek of T-shirt, dat kan ook toch?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.