Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

textielproject Chromarama: online tentoonstelling, De Wasserij-Rotterdam.

4 februari 2021 - 7 februari 2021

Kukka presenteert het textielproject Chromarama, met een online tentoonstelling vanuit De Wasserij in Rotterdam. Chromarama onderzoekt hoe mensen met een kleurzienstoornis, kleur zien én ervaren. Voor de meeste mensen is het zien van alle kleuren vanzelfsprekend. Toch zijn 1 op de 12 mannen en 1 op de 200 vrouwen kleurenblind. Welke rol kan design(educatie) hierbij spelen? Hoe zorg je dat visuele informatie niet verloren gaat? Bijvoorbeeld door het selecteren en toepassen van optimale kleurcombinaties?

Kukka’s artistieke onderzoek is vertaald naar vijf jacquard geweven wandtapijten, ontwikkeld in het TextielLab van TextielMuseum Tilburg. De grafische kleurstudies spelen met vorm, contrast, textuur, subtiele glans, dessin en tactiliteit. De wandkleden en het onderzoeksproces zijn in de online tentoonstelling te zien en te beleven. Met Chromarama wil Kukka bijdragen aan een (ontwerp)wereld, waarin plaats is voor waardevolle ervaringen van mensen met een visuele stoornis of beperking.

Kukka is de textiel en dessin ontwerp studio van Laura Luchtman. Kukka focust op experimenteel kleur- en materiaalonderzoek en wordt gedreven door de ecologische en sociale aspecten van duurzaamheid. Door grensverleggende benaderingen van textiel, kleur, productie en consumptie, wil Kukka onze perceptie veranderen en mogelijkheden bieden voor een meer bewuste industrie.

Chromarama is onderdeel van het online programma van Rotterdam Art Week 2021 en wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Stichting Stokroos, TextielMuseum en De Wasserij.

De tentoonstelling opent op donderdag 4 februari om 11:00 uur met een online rondleiding.
Op vrijdag 5 februari om 11:00 uur vertelt Laura Luchtman van Kukka meer over het project in een virtuele lezing. Beide events zijn gratis online te volgen.

Praktische informatie

tentoonstelling “Chromarama” | online

donderdag 4 t/m zondag 7 februari

Donderdag 4 februari | 11:00 – 12:00

virtuele opening met artist talk via Instagram Live @kukkadesign

Vrijdag 5 februari | 11:00 – 11:40

virtuele lezing via Zoom, gratis aanmelden via Eventbrite

 

 

Gegevens

Begin:
4 februari 2021
Einde:
7 februari 2021
Evenement Categorieën:
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.