Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Hawar Kunstklas Beeldend werken

13 april 2018 – 13:00 - 16 november 2018 – 17:00

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enz. Maar wat je voor ogen hebt, komt er niet uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken. Om zodoende te groeien.

Dat doen Marieke Smink en Harm Harms in de cursus samen met de deelnemers om van elkaar te leren. We leren kijken naar alle details van het beeld om de effecten daarvan vast te stellen. Reflecteren en kijken naar ons eigen werk en dat van anderen. Je leert over de beeldaspecten zoals bijvoorbeeld kleur en compositie en je leert op verschillende manieren te kijken. Beeldanalyse en beeldende middelen, beeldtaal, techniek ondersteuning, training en oefeningen, het komt allemaal aan de orde.  Door persoonlijke opdrachten zorgen we voor maatwerk in deze cursus waarbij tussen de maandelijkse lessen door gebruik gemaakt wordt van een speciaal internet forum waarop cursisten en docenten met elkaar communiceren.  We eindigen met een tentoonstelling in de Hawar-galerie en je leert ook alles wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te maken en bezoekers te trekken.

De cursus is van 13.00 – 17.00 uur en wanneer dat beter uitkomt , mag je al eerder binnenlopen in het atelier en ook gebruik maken van de keuken als je dat zou willen.
We hebben deze Kunstklas naar de vrijdagmiddag verschoven om ook mensen die niet dichtbij wonen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen.

De cursusdata zijn:

  • 13 april ,18 mei ,15 juni,21 september 19 oktober, 9 november.
  • plus nog een extra dag in overleg om de afsluitende tentoonstelling in te richten

Vervolgens zullen de gemaakte werkstukken 6 weken in de Hawar galerie tentoongesteld worden. De tentoonstellingsperiode wordt in overleg met de groep bepaald .

Als deelnemer aan een Hawar-Kunstklas heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts € 25 per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat , de punchmachine, het fixeerapparaat etc.

Hieronder enkele foto’s van de afsluitende tentoonstelling van de kunstklas 2016-2017.

Het is ook heel bijzonder om te horen dat een aantal dames uit de groep tegenwoordig regelmatig exposeert!

 

 

Gegevens

Begin:
13 april 2018 – 13:00
Einde:
16 november 2018 – 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Hawar
Oosterwoldseweg 33
Oldeberkoop, Friesland 8421RR
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)516451020
Website:
www.hawar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.