Veelzijdig werk te zien van Hawar-docenten

Van 29 juli tot en met 27 augustus hangen er tijdens de Open Stal route bij Hawar in Oldeberkoop kunstwerken van enkele docenten. Deze docenten schrijven ook voor ons magazine Vezel. Het is een uitgelezen kans om hun werk te zien.

Je ziet er de verfijnde borduurkunst van Mariet Rankenberg. Van rijgstreek tot prachtige Franse knoopjes, Mariet heeft menigeen enthousiast gemaakt voor het vrij borduren. Ze gebruikt papier, theezakjes, zijde, wol, oplosbaar vlies, allerlei soorten stof als ondergrond. Elk soort borduursteek weet ze op haar eigen kunstzinnige manier te verwerken. In vele nummers van Vezel is een schat aan informatie te vinden over deze kunst van het borduren.

Mariet Rankenberg
Mariet Rankenberg

Elly van Elp-Bosscha volgde enkele jaren geleden een cursus van Dionne Swift vrij borduren op de naaimachine. Door veel oefenen ontstond uiteindelijk deze boom. Een mooi spel van licht en schaduw. Haar werk heeft meegedaan aan een internationale reizende tentoonstelling.

Elly is thuis in vele technieken. Van sieraden maken tot sashiko.

Elly van Elp-Bosscha
Elly van Elp-Bosscha

Eke Krug maakt een ontwikkeling door van werken in het platte vlak naar 3d objecten. De zoektocht naar nieuwe vormgeving is voor haar een spel, waarin alles kan. De mixed-media objecten van Eke Krug zijn een plezier om naar te kijken. Veel van haar stoffen verft ze zelf. Overal vindt ze restmateriaal, waar ze mee kan naaien, borduren en vervormen.

Eke Krug
Eke Krug

De interessante weefsels van Mathilde Jongbloed ooit gezien? Weven, breien, spinnen en verven van wol is haar lust en haar leven. Het gaat om het experiment en de ontdekking van al wat mogelijk is met wol.

Mathilde Jongbloed
Mathilde Jongbloed

Adrian Salomé verft haar wol met natuurlijke verven in de prachtigste kleuren. Over de techniek van het verven heeft ze meerdere malen in Vezel geschreven. Misschien ken je nog haar artikel over verven met behulp van de warmte en licht van de zon? Haar viltwerk kun je nu zien bij Hawar.

Adrian Salomé
Adrian Salomé

Ook zijn er wandpanelen en vilten objecten van Harm Harms te zien. Samen met Meinie Wardenier zijn zij de eigenaar van het instituut Hawar. Hij is zeer bedreven in het vilten, in het zijde schilderen, in verftechnieken en het etsen in fluweel. Harm geeft zijn kennis met passie door aan volgende generaties.

Harm Harms
Harm Harms

Het zijn allemaal mooie kunstwerken die een goed beeld geven van de artistieke mogelijkheden van textiel als beeldend materiaal.

De tentoonstelling verandert regelmatig omdat er bijna dagelijks werk wordt verkocht.

Ook eens zin om een cursus te volgen. Alle docenten geven ook komend seizoen les bij Hawar.

Reacties (2)

Reacties plaatsen niet mogelijk.