Tip uit de agenda van Vezel

Atelier Vuurwater / Barsten

Els Bottema en Miriam Verbeek combineren keramiek samen met vilt. Dat levert interessant werk op dat in het Keunenhuis in Winterswijk tijdens Kunstoer van 2 tot 4 juni te zien is. Ook op het Textielfestival 10, 11 en 12 juni in de Weerribben is hun werk te zien in Paasloo. Aarde, vuur, water en wol smelten samen in dit mooie projekt.

Schilderen met wol

Miriam Verbeek vilt al ruim 20 jaar en is nog steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ze werkt vaak rond een thema. In onderstaand werk zijn dat kale bomen en verlaten bossen. Zij heeft de impressionistische schilderstoets bekeken en in prachtige kleuren het bos gevangen in wol.
Ze kaard de kleuren wol en verwerkt dit met een door haar zelf ontwikkelde techniek in haar werk.

Miriam Verbeek

Naked Raku

Els Bottema maakt doosobjecten geïnspireerd op architectuur. Deze worden
gedecoreerd met lijnen en insnijdingen. Zij legt zich steeds meer toe op de techniek van Naked Raku. Hierbij valt de glazuur weer van het object en blijven de lijnen die door de rook worden getekend te zien op de klei.

Els Bottema en Miriam Verbeek

Atelier Vuurwater

Els Bottema (keramiste) en Miriam Verbeek (textielkunstenaar) exposeren samen onder de naam Atelier Vuurwater. Ze maken samen herinneringsdoosjes, urnen en Barsten. Barsten zin kommen van keramiek en vilt. De start van deze samenwerking was een urn die afgesloten werd met een er omheen gevilt koord. Daarna zijn Els en Miriam gaan zoeken naar meer verbindingen tussen keramiek en vilt. Op de twee tentoonstellingen in juni zijn deze prachtige resultaten te zien.