Kunst in de maand mei

Rorbuer

Zin in een dagje uit? In de maand mei zijn er verschillende kunstroutes en tentoonstellingen in Nederland op gebied van textiel. We hebben gekozen voor een paar plaatsen, waar van meerdere mensen tegelijk werk is te zien. In verschillende collectieven stimuleren de leden elkaar om met textiel als medium bezig te zijn. Het is mooi dat ze ons af en toe mee laten genieten van het gemaakte werk. Ook een cursus kan leiden tot een leuke, gezamenlijke presentatie. Openingstijden en adressen kun je vinden in onze agenda.

Textielkunstcollectief Noordnet in Sellingen

Op vijf locaties is in Sellingen diverse vormen van kunst te zien.   Schilderijen, fotografie, beeldhouwwerken van metaal, mandala’s en textielkunst. Bij Hedwig Hartmans is het textielkunstcollectief Noordnet te gast. !0 mensen hebben elkaar gevonden in hun liefde voor draadjes, stof, wol en alle technieken die daarbij komen kijken. De rode draad in al het werk is dan ook textiel in al zijn soorten, hedendaags en vernieuwend en soms traditioneel.

De leden zijn: Jozet Berkhout, Hedwig Hartmans, Els Hoorn, Mathilde Jongbloed, Ineke Jongens, Mariet Rankenberg, Marjan Ruitenberg, Marga Talen, Ans de Vink en Jitske van der Wal.

Steen-goed in Gilze

Tijdens de expositie “Steen – goed” in de Steenfabriek te Gilze, wordt het werk van het StALcollectief getoond. Deze groep textielkunstenaars is in 2012 gestart in een atelier “De Stal” wat zich toentertijd bevond in een verbouwde paardenstal. Het collectief bestaat uit Ine van Doornmalen, Teuny Bakker, Grieta Timmermans en Ria Braspenning, die iedere maand bij elkaar komen om samen te werken en te experimenteren met nieuwe materialen en technieken.

Tijdens de expositie “Steen – goed” exposeren ook een aantal gast exposanten, die met het thema “Steen” aan de slag zijn gegaan. Deze werken zijn te bewonderen op de boven verdieping van de Steenfabriek.

DYNAMIC TEXTILES in DEN DOLDER

n de Gehoorzaal P’Arts in Den Dolder exposeert collectief Dynamic Textiles. Zeven textielkunstenaars laten hier de veelzijdigheid van hun textielkunst zien. Niks stoffig… dynamisch is ons credo!


Deelnemers zijn Judith van Dijk, Ada Heidbuurt, Alice Hendrikse, Ria in ‘t Hout, Tiny Koppens, Astrid Oosterhuis en Loes Struys.

Ontginning in Oldeberkoop

In galerie Hawar exposeren zeven studentes van de cursus “Vormgeving in textiel – structuur en textuur en kleur”. Een diverse en boeiende tentoonstelling waarbij het gebruik van heel veel verschillende materialen en technieken opvalt. De tentoonstelling kreeg als titel  “Ontginning”.

Er is werk te zien van:  Saakje Boek, Marjan Dekker, Marianne van der Harten, Bea Hoogland, Nynke Koning , Anja Striekwold en Hylkje van der Woude.