Expositie Textielleeft in Doesburg

DoesburgVolgende week zaterdag 26 september is het dan zover. Om 10.00 uur gaan de deuren open van de Grote Kerk in Doesburg voor de Nationale Textiel- en Vezel manifestatie. Een onderdeel van deze dag is de bijzondere expositie ‘Textiel leeft’. Meer dan 19 kunstenaars, designers en handwerkspecialisten uit het boek Textielleeft laten je meegenieten van hun werk. Doe nieuwe inspiratie op, deel wat je ziet met je vriendin, geliefde, collega en kom kijken, bewonderen en verwonderen.
Nieuwsgierig wat je te zien krijgt? We zetten de deur op een kier en stellen je voor aan enkele deelnemers.

Marjolein StarreveldMarjolein Starreveld
Koppen met karakter, een indringende blik. Portretten gemaakt met naald en draad vormen de kern van het werk van Marjolein. “Ik zoek inhoudelijk en technisch de grenzen op waar ik het beeld kan vervormen. Deze twee gaan hand in hand en leiden tot nieuwe ontdekkingen die ik weer kan gebruiken in een volgend werk.” Je ziet verwrongen beelden en toch roept het een gevoel van schoonheid op.

Stef Kreymborg
‘My facebook’ de titel van het werk van Stef Kreymborg dat in april op de 5de Internationale Textiel Triennnale in Riga hing trok veel belangstelling. Evenals al haar andere werk zoals ‘Troostmonument’ en ‘Als oren konden spreken’. Ideeën voor haar kunst ontstaan door het intens kijken naar de wereld om haar heen. Ze is gefascineerd door de wisselwerking tussen individu en groepen. Met behulp van textiel gaat ze op zoek naar haar vertaalslag. Het werk wordt uit losse elementen opgebouwd. Ritme, structuur en ordening vormen daarin de leidraad.

Lia Meijborg
Lia hoopt met haar werk emotie, expressie en verbazing op te wekken bij de bezoekers. Ze zoekt gedreven naar allerlei nieuw mogelijkheden met materialen. Naast watersolublestof, zijdevezels, geschept papier werkt ze met stof in haar wandkleden. Schilderen met gekleurde lapjes, stof wegbranden om te kijken wat zich daaronder bevindt. Met naald en draad worden verbindingen gelegd. Er ontstaan spannende en boeiende structuren. Natuur speelt in haar werk een hoofdrol.
Lia Meiborg

Op de website van de Nationale Textiel-en Vezelmanifestatie vind je een overzicht van alle deelnemers. Een rijkdom aan materialen, technieken en beelden is te zien tijdens deze expositie. Dit wil je niet missen.

Actie
In het kader van deze tentoonstelling is er ook nog een speciale actie. Alle bezoekers ontvangen bij de entree een kortingsbon. Met deze bon krijg je bij de stand van Ellen Bakker een korting van 4 euro bij de aanschaf van het boek ‘Textielleeft!’. Zij is de samensteller en initiatiefnemer van het boek.