Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

What Goes Around Comes Around, Amsterdam

2 februari - 5 juni

Het Fashion for Good Museum nodigt je uit om de  tentoonstelling te komen bezoeken en te leren van concrete voorbeelden, om de huidige stand van zaken in de mode-industrie te begrijpen, de tools te verwerven om individuele of collectieve actie te ondernemen, en je te laten inspireren door de circulaire mode die vandaag de dag beschikbaar is. Ontwerpen voor circulariteit betekent dat we moeten ontwerpen zonder afval of vervuiling te creëren, omdat alle materialen voortdurend worden hergebruikt in plaats van
weggegooid. 

Over de tentoonstelling

De hedendaagse mode-industrie zit gevangen in een vicieuze cirkel van ‘take-make-waste’ en dit systeem heeft een steeds negatievere impact op mens en planeet. In Europa is de gemiddelde consument bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 15 kilo textielafval per jaar, en deze aantallen nemen toe. Om dit aan te pakken hebben we actie nodig van individuen, de industrie en de samenleving om van een lineair ‘take-make-waste’-model over te gaan naar een model dat circulair is ontworpen.

 De tentoonstelling zal gedurende 5 maanden voor het publiek toegankelijk zijn. Het is de grote finale, want het museum sluit zijn deuren. Als zodanig zal het de laatste oproep van het museum zijn tot collectieve actie, waar de mode-industrie nog steeds zo grote behoefte aan heeft.

Samengesteld gezin. Foto door Elzo Bonam.

Gegevens

Begin:
2 februari
Einde:
5 juni
Evenement Categorie:

Locatie

Fashion for Good Museum
Rokin 102
Amsterdam,
+ Google Maps
Website:
https://fashionforgood.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.