Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

What a Genderful World Amsterdam

11 oktober 2019 – 08:00 - 23 augustus 2020 – 17:00

bekijk de expositie online via deze link

Gender is een hot topic. Toch is wat wij als mannelijk of vrouwelijk zien, grotendeels cultureel bepaald. Vaak zijn we ons daar niet eens van bewust. De kleur roze is in de VS en Europa bijvoorbeeld niet altijd ‘vrouwelijk’ geweest. Met speelgoed en kleding is in de tentoonstelling te zien dat deze ‘meisjeskleur’ pas sinds de jaren 50 zo bekend staat. En wist je dat de rok een toonbeeld van mannelijkheid kan zijn? Waar in het Westen veelal vrouwen een rok dragen, is het in andere culturen een toonbeeld van mannelijkheid. Zo is er een rok uit Fiji te zien die politiemannen dragen als onderdeel van hun uniform.

Spelen met gender in een festivalsfeer

Van de uitbundige tentoonstelling krijg je een festivalgevoel. Ga zitten op een stoel wat alleen ‘mannelijk’ wijdbeens kan. Neem een duik in een ballenbak van borsten die aanzet tot nadenken over wat het betekent om gereduceerd te worden tot object. Of doe een fotoshoot die je bewust maakt van je eigen typische ‘mannelijke’ of ‘vrouwelijke‘ pose.

Wat is mannelijk, wat is vrouwelijk en wat is er nog meer? In een festival-achtige setting wordt de genderhokjesgeest verruimd en ontdek je hoe gender wereldwijd geuit en beleefd wordt. Welkom in What a Genderful World!

Gegevens

Begin:
11 oktober 2019 – 08:00
Einde:
23 augustus 2020 – 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
Amsterdam, 1092 CK
+ Google Maps
Telefoon:
088 - 0042 800
Website:
https://tropenmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.