Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Loes Schurer, Dokkum

11 oktober 2019 - 11 januari 2020

In Museum Dokkum is de expositie ‘Van sloof tot eva, de schorten van Loes Schurer’ te zien. Een deel van de bijna tweeduizend (2000) schorten die mw. Loes Schurer-de Haan uit Dokkum in meer dan veertig jaar heeft verzameld, worden tentoongesteld.

Een schort heeft vele verschijningsvormen. Het is een praktisch kledingstuk dat over andere kleding heen gedragen wordt om deze kleding en de drager zelf te beschermen. Het kan een simpel stuk stof zijn. Maar kan ook een rijkversierd kledingstuk van fijne zijde, of een stijf gesteven deel van een verpleegstersuniform zijn.

De oudste is bijna tweehonderdvijftig jaar oud en de jongste is van zeer recente datum. De schorten variëren in groot of klein, wit, zwart of bontgekleurd, van schattig kinderschortje tot leren voorschoot. De verzameling is bijzonder divers, wat ook niet anders kan met bijna tweeduizend verschillende schorten.

Loes Schurer-de Haan is al sinds jaar en dag als vrijwilligster betrokken bij het museum en mede daarom droeg ze haar collectie over aan Museum Dokkum. In de expositie vertelt Loes zelf door middel van video over haar bijzondere verzameling, waarvan ongeveer 100 schorten in het museum tentoongesteld staan.

Diepswal 27
9101 LA Dokkum (Route)
tel. 0519-293134

Open: maandag t/m zaterdag 10.00-17.00
koopzondagen 13.00-17.00

buiten openingstijden op afspraak

Gegevens

Begin:
11 oktober 2019
Einde:
11 januari
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Dokkum
Diepswal 27
Dokkum, 9101 LA
+ Google Maps
Telefoon:
0519-293134
Website:
http://www.museumdokkum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.