Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verworven Verwondering | Museum Leids Wevershuis

18 augustus 2018

 In Museum Leids Wevershuis worden textiele artworks van designer JESSICA VAN DEN HEUVEL  getoond. Tijdens het afstuderen aan de Design Academy zocht Jessica naar materiaal voor het verbinden van stoelen die symbool stonden voor mensen, ze kwam uit bij lint. Het proefmodel (twee houten frames verbonden door gevlochten lint) bleek niet geschikt als zitting, maar was aan de muur wel een mooi kunstwerk en lint bleek een verrassend materiaal te zijn. Na het afstuderen startte Jessica een ontwerpbureau ‘instincts’ waar zij meubels ontwerpt en  maakt, ook lampen, kussens en schalen. Zij gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen en werk top ambachtelijke wijze.
Inmiddels zijn er vier collecties ontstaan die regelmatig worden aangevuld.

De 1e collectie (De Connection Collection) komt voort uit het verbinden van twee frames, het verbinden van mensen door middel van linten die symbool staan voor de overeenkomsten die je al snel zoekt bij het maken van contact. In later werk wordt er niet alleen gekeken naar mensen, maar ook naar verbindingen in bijvoorbeeld de natuur.

De 2e collectie is de Drop Collection, waar uit het kunstwerk een lint los getrokken wordt en deze wordt door middel van moulage gevuld met een andere kleur lint, soms zelfs met meerdere tinten van een kleur.

De 3e Nature Collection. Hier wordt geweven met vier bij elkaar liggende kleuren, twee horizontaal en twee verticaal, gebaseerd op de kleuren en lijnen van de natuur. Zo is er een werk dat ‘Sky’ heet, ‘Sunset, ‘Sand’ en ‘Sea’.

De 4e de Illussion Collection. Deze is het meest verrassend aangezien er beweging in de werken lijkt te zitten, rechte lijnen lijken rond te lopen en soms word je een werk in ‘gezogen. Door met lint in opeenvolgende breedtes te werken, maar in dezelfde kleur, wordt het werk dynamisch maar blijft het toch rustig. Door verschillende weeftechnieken te gebruiken, ontstaan verschillende lijnenspellen, waarbij het licht een belangrijke rol speelt.

 

 

 

Gegevens

Datum:
18 augustus 2018
Evenement Categorie:

Locatie

museum het Leids weverhuis
Middelstegracht 143
Leiden, Leiden 2312 TV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071-3010687
Website:
www.wevershuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.