Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Veelzijdige expositie textielkunst,Tilburg

1 november 2022 - 13 januari 2023

In wijkcentrum Koningshaven in Tilburg is een expositie te zien van 40 textiele kunstwerken. Het maken van art quilts, is een relatief jonge kunstvorm. Alle werken geven hele persoonlijke uitwerkingen aan uiteenlopende thema’s, materiaalgebruik en toevoegingen uit andere disciplines, zoals borduren, mixed media en verftechnieken. Zo kunt u kijken naar landschappen in vilt, materiaalstudies in organza, fantasieportretten gemaakt met materialen uit de kringloopwinkel en quilts die verwijzen naar een bekend schilderij of maatschappelijke thema’s.

Nieuwe samenwerking inspireert.

De samenwerking tussen de negen vrouwen die samen de Brabantse Art Quilters vormen, is nog maar net ontstaan vanuit het Quiltersgilde. Maar ze hebben al een grote verscheidenheid aan werkstukken bij elkaar gebracht. De stukken die worden getoond, zijn gemaakt vóórdat de groep begin 2022 werd opgericht. Het doel van de Brabantse Art Quilters is om elkaar te inspireren, kennis en technieken te delen en te stimuleren tot het maken van nog veelzijdigere textiele kunstquilts. Textiel en quilts als kunstvorm dus. De leden komen hiervoor eens per kwartaal uit heel Brabant samen, in wijkcentrum Koningshaven in Tilburg. Deze expositie laat zien waar zij staan, aan het begin van hun samenwerking.
Open: elke werkdag van 09.00 – 17.00 uur.

Op dinsdag 22 november om 14.30 wordt de tentoonstelling officieel geopend. Daarnaast zijn op Dinsdag 8 november van 10.30-12.00 uur en op woensdag 16 november van 13.30-15.00 uur  leden van de Quiltgroep aanwezig om een persoonlijke toelichting te geven bij de werken en de gebruikte technieken.

Gegevens

Begin:
1 november 2022
Einde:
13 januari 2023
Evenement Categorie:

Locatie

wijkcentrum Koningshaven
Kruisvaardersstraat 32c
Tilburg, 5021 BE
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.