Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Enlighten me’,Horst

23 oktober 2022 - 30 december 2022

In Museum de Kantfabriek wordt  ‘Enlighten me’ een kunstproject van textielkunstenaar Minke van de Zande tentoongesteld. Drie jaar heeft ze hieraangewerkt. Op 15 juli 2022 was de presentatie van ‘Enlighten me’ een uil waarvoor de levende Marnix (via Ruben van Maaren roofvogels) als voorbeeld diende. De veren zijn met ongelooflijk veel geduld en precisie opgebouwd uit minieme stukjes stof, draadjes en pluisjes. De verentekening maakte ze met naaldkant waarvoor ze met de hand, uit verschillende kleuren samengestelde, draden draaide.
Voor de 3D geprinte poten, snavel en ogen werkte ze samen met Luximprint, een bedrijf in Wemeldinge, dat decoratieve en functionele optische kunststoffen produceert.  Het bekijken van het kunstwerk wordt ingeleid door een korte film met de roep van een uil in de nacht. Vervolgens gaat de donkerte gefaseerd over in het licht van de opkomende zon tot op volle sterkte. Muziek en gesproken tekst sluiten perfect aan op wat er gebeurt.
De volgende stap is dat de bezoeker binnentreedt in een donkere ruimte waarin Minke’s uil zich in volle glorie laat zien. Het werk van Minke is gevat in een 3D lijst met dezelfde lichtschakeringen als
die in de film te zien zijn. De wijze waarop Minke de textiele technieken, die ze door zelfstudie heeft
verworven, gebruikt in haar kunstwerk is onnavolgbaar. Het unieke project ‘Enlighten me’ is alleen met eigen ogen te ervaren.

 

 

 

Gegevens

Begin:
23 oktober 2022
Einde:
30 december 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.