Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

STOF tot NADENKEN! Gorredijk

5 juli 2020 - 6 september 2020

Museum Opsterlân in Gorredijk toont zestien Nederlandse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door één of meerdere objecten uit de textielcollectie van het museum.
Aanleiding voor de expositie Stof tot Nadenken was de wens om de uitgebreide textielcollectie van het museum, dat al jaren in depot bewaard wordt, onder de aandacht te brengen. Om een relatie te leggen tussen verleden en heden werden kunstenaars benaderd met de vraag zich te laten inspireren door objecten uit het textieldepot. De kunstenaars kozen kledingstukken, stoffen, merklappen, stoplappen, accessoires en motieven waarmee ze, elk op eigen wijze en in hun eigen vakgebied, aan de slag gingen. Voor een aantal kunstenaars waren de objecten aanleiding om te spelen met vormen, materialen en thematiek. De inspiratiestukken worden in de expositie getoond.

De zestien kunstenaars zijn:
Antoinette Cremers, Alie Popkema, Carola Mokveld, Corry Hofstee,  Ditte Velink, Doorlene van Tienoven, Ina Zijp, Ineke Carolus, Lia van de Zande, Louise Verhoef, Magda ten Hoope, Marian Naron, Marjo van de Kuit, Ria Dokter, Riet Delescen en Wietske Lycklama a Nijeholt.

Reserveren mag telefonisch, via mail maar kan ook altijd nog bij de voordeur. Het komt eigenlijk nooit voor dat we mensen moeten vragen te wachten of teleur moeten stellen.

Gegevens

Begin:
5 juli 2020
Einde:
6 september 2020
Evenement Categorie:

Locatie

museumopsterlan
Hoofdstraat 59
Gorredijk, 8401 BW
+ Google Maps
Telefoon:
0513 46 29 30
Website:
info@museumopsterlan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.