Laden Evenementen

masterclasses Erna van Sambeek , Amersfoort

31 augustus - 20 december

Kom vanaf 31 augustus meedoen met de meerdaagse masterclass ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu’, door beeldend textielkunstenaar Erna van Sambeek in de De Katoendrukkerij in de Volmolen in Amersfoort. De masterclass start met een uitgebreide rondleiding door het historische gebouw, en uitleg over de textielgeschiedenis van de stad door Nathalie Cassee. Daaruit haal je als deelnemer al een deel van je inspiratie. Onder begeleiding van  Erna van Sambeek en lerend van elkaar, ontdek je steeds meer wat voor jóu belangrijk is in het maken van een textielkunstwerk.

De masterclass is voor mensen die ervaring hebben met textiele technieken en enige ervaring met het maken van textielkunst. De masterclass is voor mensen die geïnspireerd willen worden, graag willen leren, een uitdaging durven aangaan, kunst willen maken, en willen exposeren. Je gaat dus geen technieken leren (want die ken je al).

Tijden: De meerdaagse masterclass is verspreid over drie hele en twee halve dagen, verdeeld over drie maanden.
Expositie: De uitkomsten van deze masterclass worden vervolgens van 23 november tot 20 december 2024 geëxposeerd in De Katoendrukkerij.

Meer informatie tijden en aanmelden

Erna van Sambeek is ook bekend van haar samenwerking bij de DIY school van Ginni Fleck. Ze geeft masterclasses op bijzondere plekken, waaronder het Japanmuseum Sieboldhuis, Museum het Wevershuis in Leiden, Museum de Kantfabriek in Horst, en in haar atelier op de Westelijke Eilanden in Amsterdam, waar een rondleiding over de Westelijk Eilanden de inspiratiebron was.

Gegevens

Begin:
31 augustus
Einde:
20 december
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
Amersfoort, 3811 GH
+ Google Maps
Website:
http://www.dekatoendrukkerij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.