Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

idéBé Reisspecials, Northumberland

14 oktober 2020 - 19 oktober 2020

Met in het zuiden o.a. Hadrian’s wall en in het noorden de Cheviots (ook een schapenras!) ligt het mooie, groene Northumberland. Veel mensen kennen dit noordelijk stukje Engeland als passage gebied op weg naar Schotland. Maar Northumberland is zeer zeker een streek om te verkennen en eigenlijk zo dichtbij.
Newcastle, waar uw ferry arriveert, is de hoofdstad van de county, een goed startpunt voor deze reis om nader kennis te maken met Northumbria. U verblijft in het mooie Alnwick, vlakbij het Castle, dat wel het Windsor van het Noorden wordt genoemd.

De kustlijn kent uitgestrekte stranden,vissersplaatsjes en mooie baaien. In het groen glooiende landschap met schapen liggen charmante dorpjes met in Tudor en Georgian stijl gebouwde huizen en kerken. Zo af en toe een verstevigde burcht of kasteel, herinneringen aan een rumoerig verleden als strijdtoneel van Engelse en Schotse macht. U zult de door de Romeinen gebouwde Hadrian’s Wall kunnen zien , Bamburgh Castle en Lindisfarne of Holy Island bezoeken, dat slecht bij laag water te bereiken is. De Cheviot schapen leveren wol! U ontmoet enthousiaste knitters en spinners in hun atelier en winkel. Zij vertellen graag over hun werk en ideeën. Ook scones and tea bij Earl Grey en de Northumbrian tartan staan op het programma. Kortom, laat u verrassen door Northumberland!

Gegevens

Begin:
14 oktober 2020
Einde:
19 oktober 2020
Evenement Categorie:

Locatie

idéBé Reisspecials
Zuidzijde 160
Goudriaan, 2977 AM 
+ Google Maps
Website:
https://www.idebe.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.