Laden Evenementen

Heidi Ochsner, Leiden

11 maart - 23 april

Van de eerste tot de laatste druppel. De expositie in museum het Leidse Wevershuis met het thema Micro-Macrokosmos – is al 20 jaar de context van het werk van Heidi Ochsner. Alles staat met elkaar in verbinding en vormt samen een geheel. Verbondenheid en gelijkenis is de inhoudelijke kern van haar werk. De mens is vergeleken bij de kosmos zo klein als een bacterie. Maar in het menselijk lichaam lijkt voor een bacterie de mens zo groot als het heelal!

Als je de vergelijking maakt tussen het kleine en het grote herken je dat je zélf een deeltje bent van de kosmos. Net zoals alle lichaamscellen deel uitmaken van je gehele organisme, ben je onlosmakelijk verbonden met het geheel. Realiseer je dat we verbonden zijn met elkaar, de natuur en het universum en besef hoe invloedrijk wij zijn! Heidi  wil een ieder uitnodigen hierin verantwoordelijkheid te (h)erkennen en deze ook te nemen.

De meeste werken zijn gemaakt van zuiver scheerwol en handmatig vervilt tot schilderijen, objecten en installaties. Er zijn vooral natuurlijke, plantaardige en milieuvriendelijke verfstoffen gebruikt.
Bij sommige werken is de techniek van het botanisch printen, ook wel eco-print genoemd, toegepast.
In dit proces worden kleurstoffen uit bloemen en bladeren door middel van hitte en druk in het materiaal opgenomen.

Geëxposeerde werken. Door het hele Wevershuis zijn werken van deze expositie te zien, een aantal daarvan zijn speciaal gemaakt voor het Wevershuis.
Op meerdere plaatsen, zoals in de keuken en de bedstee, is er een verbinding gemaakt met het (vroegere) leven in dit oude pand, waar de eerste linnenwever al in 1561 woonde en werkte. Op zolder zijn er installaties te zien over ons verleden, het heden en de toekomst.

De opening van de expositie is  op zaterdag 11 maart van 15 tot 17 uur.
Exposant Heidi Ochsner zal tevens in het wevershuis aanwezig zijn op vrijdag 24 maart, zaterdag 15 april en zondag 23 april.

Gegevens

Begin:
11 maart
Einde:
23 april
Evenement Categorie:

Locatie

museum het Leids weverhuis
Middelstegracht 143
Leiden, Leiden 2312 TV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071-3010687
Website:
www.wevershuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.