Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Maak je eigen wade. Soest

23 oktober 2020 - 27 november 2020

Bezig zijn met de dood verrijkt je leven. Marijke Ott -Atelier Alewijn verzorgt  vanaf 23 oktober een cursus om je eigen lijkwade te ontwerpen. Je hoeft niet in een kist, je kunt gewoon in mooie stoffen afscheid nemen, op een baar of in een mand. In je eigen wade wordt het afscheid warmer en intiemer. Het lijkt misschien een gek idee, maar het is erg leuk om hier samen in een kleine groep mee bezig te zijn.
Je staat stil bij je leven, wat voor jou belangrijk is en dat neem je mee in je eigen ontwerp.

Wade of lijkwade

Lijkwades zijn al eeuwen lang gebruikelijk in alle culturen. Voordat de kist zijn intrede deed werd ook hier de wade gebruikt, denk aan de lijkwade van Turijn. Sinds 1991 mag je in Nederland weer worden begraven of gecremeerd in een lijkwade, mits deze van natuurlijk materiaal is gemaakt en de overledene compleet is afgedekt. In plaats van een kist gebruik je een draagbaar of een open mand. 

 

Momenteel groeit de belangstelling voor de dood. Als je een uitvaart meemaakt bedenk je wat je zelf zou willen. Lijkwades worden bekender en steeds meer mensen kiezen ervoor. Als je je eigen wade maakt, neem je de verantwoordelijkheid voor je levenseinde. Het ontzorgt je omgeving en het geeft je zelf rust. In de cursus beginnen we met het maken van een collage over wie je bent. De kleuren, vormen en symbolen zijn een inspiratiebron en kunnen verwerkt worden in de wade.
Bij je afscheid zul je toegedekt in je eigen prachtige kleed worden weggebracht.

 

Deze cursus haalt de dood uit de schaduw, het verlicht de zwaarte en het erkent de onvermijdelijkheid van de dood. Ik help je om je afscheid op jouw manier voor te bereiden en vorm te geven in stof.
Het is heel inspirerend om te doen en het geeft je nieuwe levensenergie.

Word je hier blij van, kijk dan voor meer informatie op de website: www.atelieralewijn.nl, of neem telefonsich contact op met Marijke Ott; Tel: 06 444 161 09  E-mail info@atelieralewijn.nl

 

Vrijdagmiddag 23 okt, 30 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov en 27 nov

van 13.00 uur tot 17.00 uur

Voor 4 tot 6 cursisten

Bijdrage € 395, exclusief materiaal

 

 

 

Gegevens

Begin:
23 oktober 2020
Einde:
27 november 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Afscheidshuis Koningshof
Koningsweg 20
Soest , 3762 EC
+ Google Maps
Telefoon:
06 444 161 09
Website:
www.alewijn-lijkwades.nl/cursus-maak-een-lijkwade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.