Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Black couture, beauty & styles. Utrecht

13 februari - 24 mei

Black couture, beauty & styles.Voices of Fashion gaat in op de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld. Op basis van jarenlang onderzoek door zwarte, witte en niet-zwarte personen van kleur, moeten we constateren dat de gevolgen van het koloniale verleden tot op de dag van vandaag doorwerken, óók in de modesystemen. Voices of Fashion neemt u mee in een weinig verteld modeverhaal, met een wervelende vormgeving verzorgd door Afaina de Jong van AFARAI.

Co-curator en Diversity Rules-oprichter Janice Deul: “Black people zijn de ‘Curators of Cool’, wordt regelmatig gezegd, maar dat wordt lang niet altijd erkend of herkend waar het ertoe doet. Dat heeft alles te maken met macht en historie. Daarom ben ik zo blij met deze expo. Het is een viering van black beauty, talent en cultuur, die hopelijk tot nadenken stemt en modellen en ontwerpers de credits geeft die ze verdienen.”

#voicesoffashion

Deelnemende ontwerpers

Voices of Fashion toont werk van onder meer Cross Colours, Louis Vuitton/Virgil Abloh, Moncler x Valentino x Lemlem, Ozwald Boateng, Paco Rabanne, Ikire Jones, Sunny Dolat, Patta, Moncler, Edward Buchanan, Marga Weimans en XULY.Bët, allen voorzien van een persoonlijke stem. Daarnaast zijn designs te zien van jong talent als The New Originals en Thebe Magugu. In totaal worden ruim 100 ontwerpen gepresenteerd van toonaangevende en opkomende namen uit binnen- en buitenland.

Boek

Gegevens

Begin:
13 februari
Einde:
24 mei
Evenement Categorie:

Locatie

centraal museum Utrecht
Agnietenstraat 1
Utrecht., 3512 XA
+ Google Maps
Telefoon:
302362362
Website:
www.centraalmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.