Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Haute Bordure, Leeuwarden

13 februari - 11 juli

Het Fries Museum presenteert Haute Bordure, een grote tentoonstelling over borduren in de mode. Kleding en accessoires die in Nederland zijn gemaakt of gedragen vanaf begin 17de eeuw tot nu. Van 18de eeuwse mannenvesten tot roaring twenties jurkjes en de laatste creaties van Gucci en Balmain. Ontdek de rijkdom die met borduurwerk gepaard gaat, met luxe materialen als gouddraad, parels, fluweel en zijde, maar ook het ambacht. Geraffineerde technieken en delicaat zijdedraad tonen de duizenden uren die soms met één kledingstuk gemoeid zijn.

Borduurwerk in de mode drukt identiteit en status uit: de drager laat zien bij een groep te horen óf zich juist te onderscheiden. Het is tevens de witte draad die door belangrijke levensmomenten loopt zoals geboorte, doop en huwelijk. Maar bovenal vormt borduurwerk een onontbeerlijk onderdeel van de laatste fashion trends, waar dames en heren al eeuwenlang vol trots mee pronken.

 

zelf borduren met de borduurschool van het fries museum

In samenwerking met Crafts Council Nederland organiseert het Fries Museum De Borduurschool. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Haute Bordure, vooralsnog vanaf 3 maart geopend voor publiek, biedt het museum een tal van workshops, lezingen en masterclasses aan. Van Zaans stikwerk tot Chinese boorduurtechnieken en van werken met gouddraad tot exclusieve online lezingen: treed binnen in de bijzondere wereld van het borduren.

Gegevens

Begin:
13 februari
Einde:
11 juli
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
Leeuwarden, 8911 BS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
058 255 55 00
Website:
www.friesmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.