Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Anneke Kersten en Roos Cox, Persingen

18 maart 2023 - 19 maart 2023

Expositie van wevend beeldend kunstenaars Anneke Kersten en Roos Cox in het Kerkje van Persingen. Een weefvriendschap weefkunstenaars dat reeds 35 jaar bestaat. Hun weefkunst laat de veelzijdigheid van het weven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen, zoals koperdraad, papiergaren en paardenhaar. Kleur en vorm geven de verbeelding weer van hun inspiraties.

Anneke Kersten (Nijmegen) heeft in de jaren tachtig haar eerste weefopleiding gevolgd op een college in Eugene in de Amerikaanse staat Oregon. In de jaren negentig heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst door weefopleidingen in het Textielmuseum in Tilburg, de kaderopleiding Weven Speciaal en deelname aan museum-masterclasses. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten. “Landschappen en thema’s inspireren mij, daar ga ik mee aan de slag. Ik ga op zoek naar materialen, maak kleurenwikkels, verf en schilder, wik en weeg; veel aandacht voor het ontwerpproces. En eenmaal toe aan het weven, dan speel ik met de schering en inslag op het weefgetouw“.
Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging. “Sinds ik als kind van mijn tante een simpel weefraampje kreeg en daar veel plezier mee had, heb ik altijd de wens gehad er ooit mee verder te gaan. Eind jaren tachtig heb ik de daad bij de wens gevoegd toen ik een weefcursus aangekondigd zag bij het Cultureel Centrum in Nijmegen. Hoewel ik gefascineerd kan zijn door complexe weeftechnieken, ben ik het liefst bezig met het experimenteren met diverse materialen, zoals papiergaren, visdraad, metaaldraad en paardenhaar, soms allemaal gecombineerd. Ik laat me graag inspireren door wat ik om me heen zie en meemaak. Ik probeer deze dingen vast te leggen in schetsboeken en al doende ontstaan daar weefsels uit.”

open 11-17 uur, www.kerkjevanpersingen.nl en
www.annekekersten.nl.

 

Gegevens

Begin:
18 maart 2023
Einde:
19 maart 2023
Evenement Categorie:

Locatie

HET KERKJE VAN PERSINGEN
Persingsestraat 7
Persingen (Ooij-polder bij Nijmegen), 6575 JA
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.