Weekendtip: ViltExpo in Arnhem

ViltExpo
Dit weekend is de ViltExpo in Arnhem, op zaterdag en zondag staat de Eusebiuskerk bol van vilt. Er is een tentoonstelling en er zijn doorlopend demonstraties, modeshows en lezingen. Alles rondom deze bijzondere techniek die nog altijd onverminderd populair is.

Of je nu gevorderd viltster bent, nog gaat beginnen of graag wilt genieten van dit prachtige materiaal, het programma is zeer uitgebreid en belooft veel goeds, met op beide dagen maar liefst 10 modeshows. Daaronder ook een modeshow van Charity van der Meer die jullie natuurlijk ook kennen van haar artikelen in Vezel. En natuurlijk is Vezel magazine ook aanwezig!

Performance ‘Voorbij de muur’

Ook staat er tijdens de ViltExpo 2017 een interactieve performance van Marianne Mol op het programma, ingegeven door de huidige ontwikkelingen in de wereld. De bezoeker wordt uitgenodigd om middels vilt op weg te gaan naar verbinding en tolerantie. Deze performance start zaterdag 1 april om 11:00 uur op de locatie waar Textielatelier Mols Moois haar werk exposeert en vindt op beide dagen plaats.

De reis ernaartoe is minstens zo prachtig…

Het vilten is een bijzonder proces. Het is artistiek vormgeven met een liefde voor het leven, het is een doorlopend, boeiend, aanstekelijk en plezier makend proces met eindeloze mogelijkheden. In de verstilde, verzachtende, ritmische beweging van het neerleggen ontstaat er altijd iets moois.

De creaties van Rachel van der Weerd komen beide dagen voorbij in een zeer bijzonder show, een Catwalk Parade met stralend mooie Drag Queens!

Bekijk hier het volledige programma.