Paasei met draden

Mariet Rankenberg/paasei

Mariet Rankenberg/paasei

De Vezel in de nieuwe outfit is een plaatje. Inspirerend. Wat een geweldig mooi nummer. Professionele uitstraling. Jammer die verandering van maat. Het bergt zo lastig op.
Bedankt voor de vele positieve reacties die de redactie van Vezel kreeg op haar nieuwste nummer! Daar zijn we heel blij mee. Vier jaar geleden werd de oude naam van de Spin-en verfkrant veranderd in Vezel en vorige maand kwamen we voor het eerst uit op A5 formaat met een mooiere binding. Een prachtig themanummer, vinden we zelf, over bloemen. Toch willen we u graag meenemen naar een artikel uit de eerste Vezel.

Door Annelies Diekman

In maart 2013 verscheen de allereerste uitgave van ‘Vezel’. Het aantal abonnees is inmiddels meer dan verdubbeld en de eerste jaargang totaal uitverkocht. In die eerste Vezel vertelde Mariet Rankenberg hoe ze een paar paaseieren had versierd. Nu we richting Pasen gaan, staan haar eieren van toen opnieuw te pronk.
Voor wie zelf aan de slag wil – ook met (klein)kinderen is het op deze manier versieren van eieren gemakkelijk te doen.

Wat heb je nodig?
Een uitgeblazen kippenei, vloeipapier (inpakpapier voor glaswerk), behangplaksel, een kwast of penseel, katoenen effectdraden, verbandgaas, (acryl)verf, een waterpotje.

Werkwijze: paasei 5
Scheur het vloeipapier in kleine snippers. Plak met behangplaksel het uitgeblazen ei helemaal vol snippers vloeipapier; zó vol dat de eierschaal niet meer te zien is. Laat het ei daarna drogen en beplak het helemaal met een tweede laag snippers. Als ook die droog is, kunnen er draden en stukjes verbandgaas op worden geplakt. Gebruik hiervoor niet te weinig plaksel; de draden moeten rondom in de lijm zitten. Voor extra effect kan het verbandgaas iets uit elkaar getrokken worden.
Opnieuw alles laten drogen en het ei vervolgens verven met (acryl)verf in de gewenste kleuren.

Ook mooi: een ganzenei op deze manier versieren en ook stukjes kant gebruiken.