Waar ga ik naar toe?

Textiel Plus Festival 2022

Wat is er veel te doen en te kijken op Textiel gebied. Naast de vele galeries, cursussen en workshops zijn er in oktober ook twee grote evenementen. Het Textiel Plus Festival 2022 en de Nederlandse Breidagen. Waar zou jij graag naar toe willen?

Textiel Plus Festival 2022

Van 13 t/m 15 oktober is in Autotron Rosmalen het Textiel Plus festival. Een driedaagse met deelname van vele textielkunstenaars, een uitgebreide markt, veel workshops, lezingen en een tentoonstelling. De focus ligt op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht.

Het zijn drie heerlijke dagen om te kijken, te luisteren, mensen te ontmoeten, technieken te leren en materialen te kopen. De tentoonstelling en workshops bieden jong en oud, beginner of gevorderde veel inspiratie. Ook Vezel is aanwezig. De organisatie ligt in handen van Textiel Plus Magazine, STIDOC en het Textielmuseum en Textiellab. 

Detail sieraad / Francisca Henneman (vezel 3 / 2022)

In het herfstnummer van Vezel schreef FranciscaHenneman een artikel over op een andere manier kijken naar de dingen om ons heen. Ze werkt veelal met restmaterialen uit de industrie. Op het festival kun je haar werk bewonderen. Ze staat met een stand sieraden, presenteert objecten en doet mee aan de wedstrijd.

Ook Flox den Hartogh Jager, die in Vezel 3 2022 schreef  over het opzetten van een Textielgroep, neemt deel aan dit festival. Haar werk heet Adam and me. “De laatste jaren is ze geboeid door de verhalen over het begin en einde van de geschiedenis. Volgt een mensenleven niet steeds dezelfde patronen, die weergegeven kunnen worden door aloude symbolen tijdloze symbolen.

Nederlandse Breidagen 2022

Op 14 en 15 oktober is er nog een groot festijn. In de Ijsselhallen in Zwolle zijn de Nederlandse breidagen. Voor de breiers en hakers onder ons een Walhalla. Naast de uitgebreide markt met vele standhouders en mooie materialen zijn er volop workshops. Van kabels breien, Brioche breien naar Tunisch haken en Mochilla haken. Met de winter voor de deur is het leuk om hier vele ideeën op te doen op gebied van breien en haken.

Wat ga jij kiezen? Persoonlijk weet ik het nog niet. Het is in ieder geval heerlijk dat er weer iets te kiezen valt.

Bron:

Textiel Plus Fesztival 2022

Nederlandse Breidagen 2022