Verven met Eke KrugVerven met ijzer en thee, Inktense kleurpotloden, krijt, monoprint dat doet Eke Krug zaterdag 9 november tijdens de demonstratie op de landelijke Weefdag in Barneveld. Daar is ze met het Verfcollectief aanwezig.

Eke Krug is een verfwonder. Ze experimenteer uitgebreid met het verven van en op stoffen en bewerkt ze met verschillende materialen. In het herfstnummer van Vezel schreef ze een uitgebreid artikel over het experimenteren met pasta en warmte. Dit nummer is te verkrijgen in de stand van Vezel.

Verfcollectief

Het verfcollectief is een groep van 6 vrouwen die elk een specialisatie hebben in het bewerken van stof. Corinne Zambeek-van Hasselt houdt van de speciale verfeffecten die je op stof kunt bereiken met reactieve verven. Eke Krug is geen experiment te gek om te kijken wat het effect op stof is. Hilde van Schaardenburg schildert daadwerkelijk op stof om haar beeld over te brengen. Marjolijn van Wijk speelt met kleur op stof, als achtergrond en als tekening op stof. Suze Termaat zoekt altijd naar gelaagdheid en transparantie in haar verfprocessen en Nienke Smit heeft een grote passie voor shibori technieken. Afwisselend zullen ze haalbare technieken op stof laten zien, die de bezoekers inspireren om zelf aan de slag te gaan. Je vindt het Verfcollectief op het TextielDoeplein. ( bron: Textielplusfestival.nl )

Verfcollectief in actie

Volgende week is het Verfcollectief aanwezig op het Textiel Plus Festival in Den Bosch.

Kom kijken bij Eke Krug en haar verfkunsten en maak kennis met de andere leden van het Verfcollectief.