Vakantieherinneringen als expositie

Kant uit Roemenië - foto Museum de Kantfabriek

Kant uit Roemenië – foto Museum de Kantfabriek

Struin jij ook altijd in de vakantie rond in plaatselijke handwerkwinkels? Ben je ook nieuwsgierig naar wat er in je vakantieland of – streek aan bijzonder handwerk wordt gemaakt, en neem je dat graag mee naar huis? Museum de Kantfabriek doet dit jaar mee met een internationaal project “Unterwegs-Onderweg”. Hieraan nemen musea uit Duitsland, België en Nederland deel. Het museum is daarom op zoek naar textiele reisherinneringen. Doe mee, en vertel jouw textiele reisverhaal! 

Onder de naam “Onderweg” ,Textiele reisherinneringen van dichtbij en ver weg, zal van 29 oktober t/m 30 december 2017 een bijzondere tentoonstelling te zien zijn in Museum de Kantfabriek. Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis en de reiziger. Het museum laat door de bijbehorende verhalen de stukken tot leven komen. De textiele objecten uit binnen- en buitenland zullen bij de bezoekers herinneringen oproepen. Los van de verhalen geeft deze expositie een beeld van gebruikte textiele technieken over de gehele wereld.

Wil je mee doen?
Schrijf je dan voor 1 juli in. Voor het downloaden van het inschrijfformulier: klik hier voor pdf , of hier voor word formaat. Voor een voorbeeldverhaal klik hier. Vertel waarom je dit souvenir hebt meegenomen, en waarom je het zo bijzonder vindt. Het gaat vooral om de handwerktechnieken. Het verhaal mag maximaal 200 woorden bevatten. Vul het formulier in en stuur het samen met een foto van je textielsouvenir op naar: expositie@museumdekantfabriek.nl  onder vermelding van: “Onderweg”. Uit alle inzendingen worden de mooiste of meest interessante objecten uitgekozen om deel uit te maken van de tentoonstelling.

Meer informatie:

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961 GP Horst, Nederland