Textiel- en papierkunst in Geldrop

Papierlandschap - Annelies Reijers

Papierlandschap – Annelies Reijers

Anke van Gorp (weefkunst) en Annelies Reijers (papierkunst) nemen deel aan de prachtige kunstexpositie die nog tot en met zondag 16 juli te zien is in Galerie de Ruimte in Geldrop. Een galerie die zichzelf liever een ‘muserie’ noemt; een combinatie van museum en galerie. Een klein, sfeervol museum waarin je kunt dwalen en de kunst kunt beleven. Een galerie omdat je alle kunstobjecten ook kunt aanschaffen. 
In deze expositie zijn kunstobjecten te zien van verschillende beeldende kunstenaars. Daar lichten we het bijzondere werk van Anke van Gorp en Annelies Reijers graag even uit.

 

Cactus (detail) - Anke van Gorp

Cactus (detail) – Anke van Gorp

Anke van Gorp hield zich al bezig met kaartweven, toen ze besloot een weefopleiding en viltcursus te gaan volgen. Ze ging vervolgens het weven en vilten combineren in handgeweven sjaals. Inmiddels maakt ze ruimtelijke textielkunst met niet voor de hand liggende materialen zoals: zeem, horrengaas, plastic, metaaldraad. Zij creeërt daarmee haar eigen opmerkelijke vormen waarvan de basis wordt gelegd op het weefgetouw. Anke van Gorp is lid van de kunstvereniging Kunstkolk

 

Bootvorm - Annelies Reijers

Bootvorm – Annelies Reijers

Annelies Reijers begon in 2012 met het maken van papiersculpturen. Werken met papier is haar grote passie. Van een boek maakt zij een sculptuur. Papier van tijdschriften en braillepapier tovert ze om in ruimtelijk werk. Het papier combineert ze al dan niet met andere materialen zoals hout, staal en touw. Ze verzamelt het papier, sorteert, snijdt, vouwt en brengt zo een proces op gang. Zo ontstaan vormen en patronen die haar iedere keer weer opnieuw verwonderen.

Het vele werken met papier dat met teksten bedrukt was, leidde haar af. In het zoeken naar een nieuwe uitdaging kwam het braillepapier op haar weg. Het voel- en zichtbare reliëf brengt een spel met licht en schaduw op gang dat haar werk met een extra dimensie verrijkt.

 

 

De expositie waarin onder meer ook werk te zien is van

Denny Baggen – olieverfschilderijen-abstract
Dirk Bal – olieverfschilderijen-realistisch
Eric Vastert – beelden van steen
Frank van der Linden – beelden van steen

is nog tot en met zondag 16 juli te zien in:

Galerie De Ruimte
Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

Open op vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur, en zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Gratis entree, gratis parkeren naast het gebouw.