Papierkunst met een knipoog

Papier-unArtigTerwijl hier in Nederland momenteel de Papier Biënnale in Rijswijk op volle toeren draait, valt er in het Duitse Homburg in Museum Papiermühle ook een bijzondere papiertentoonstelling te bewonderen onder de naam: Papier – unARTig. Het thema “Papier-unARTig” is een woordspeling die uitdrukt dat kunst soms “ondeugend”, grappig, met een glimlach, een knipoog, en zelfs provocerend moet zijn.

Europese leden van de IAPMA (International Association of Manual Paper Makers and Paper Artists) tonen hun kunstwerken: verrassend, anders, innovatief, en met een goed gevoel voor humor. Allerhande papieren kunstwerken worden getoond: sieraden, boekkunst, papiermode, collages, installaties en nog veel meer.

Lenie Voortman - Ode aan Matisse

Lenie Voortman – Ode aan Matisse

Tijdens deze expositie is ook werk van de Nederlandse Lenie Voortman te zien. Haar werk ‘Ode aan Matisse’, waarover binnenkort meer te lezen is in Vezel, is hier in het echt te bewonderen.

Papiermühle Homburg – Meer dan een museum
Van 1853 tot 1975 produceerde de Follmer-familie papier en karton in de Homburger-molen. Vandaag de dag herbergt het liefdevol gerestaureerde gebouw een industrieel museum. Bezoekers krijgen inzicht in traditionele productieprocessen en in het arbeidsleven van toen.

De tentoonstelling Papier UnARTig is te zien tot 28 oktober en alleen te bezoeken tijdens de openingsuren van het museum! Eind september vindt voor deze gelegenheid ook een ‘papiermarkt’ plaats.

Museum Papiermühle Homburg
Gartenstraße 11
97855 Homburg/Main

Openingstijden: Dinsdag – vrijdag van 10:00-12:00 en 14:00 -16:00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 – 12.00 und 14.00 – 17.00 uur.

Op maandag gesloten.