Meedoen met de troostdeken

Detail van de troostdeken


Vorige week zag ik de boeiende documentaire over Greta Thunberg. Een dappere meid, voor wie geen berg te hoog is. Elke regeringsleider kent haar en vol verve brengt ze de klimaatverandering wereldwijd onder de aandacht. Mede daardoor viel me het volgende bericht op met de kop: Een troostdeken voor het klimaat. Gijsje van Bakel wil een grote comfortdeken maken en vraagt jullie medewerking om mee te breien, te quilten, te haken, te weven of te naaien. Alle afzonderlijke delen voegt ze samen en de deken presenteert ze op de UN Climate Change Conference 2021 in Glasgow! Heb je zin om mee te doen?

Gijsje van Bakel en het klimaat

Na het zien van de documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet, werd ik getroffen door verdriet. Om dit negatieve gevoel om te zetten in iets positiefs heb ik het project ‘Een troostdeken voor onze planeet’ gestart. Een project dat ik niet alleen kan realiseren, daarom zou ik jullie hulp willen vragen.

Maak een dekentje van 10 bij 10 centimeter (gebreid, gehaakt, geknoopt, geweven, geknipt, geborduurd, etc.) Stuur dit naar mij. Het zou leuk zijn als je je naam en woonplaats op de achterkant van de envelop zou kunnen schrijven, zodat ik de herkomst van elk stuk kan volgen. Nadat ik de afzonderlijke stukken heb ontvangen, maak ik er een grote comfortdeken van. 

Het doel

Deze deken wil ik presenteren op de UN Climate Change Conference 2021 in Glasgow! Met deze deken wil ik de wereld laten zien dat wij mensen in staat zijn om samen te werken. En om de wereldleiders te laten zien dat NU het moment is om op te staan ​​tegen klimaatverandering. Als we samenwerken, kunnen we de klimaatverandering stoppen en de aarde weer onze troostdeken laten zijn.

Meer informatie is te vinden op: Comfourtdeken voor onze planeet