Doe mee met vernieuwd borduren!

img_0730Dit voorjaar organiseert Museum De Koperen Knop een expositie over innovatief borduren. Tien weken lang staat de expositieruimte van het museum in het teken van vernieuwd borduren. Een heel bijzondere expositie, want het wordt samengesteld uit door het publiek aangeboden werken en voorwerpen. Dat betekent dus, dat je mee kunt doen! Maar wees er snel bij, inschrijven kan nog tot en met 31 januari.

Van 1 april tot en met 10 juni 2017 organiseert Museum De Koperen Knop de expositie Steekspel. De expositieruimte zal dan geheel gevuld zijn met de inzendingen van deelnemers aan de wedstrijd ´vernieuwd borduren´. Tegelijkertijd komt op de expositie ook de geschiedenis van de borduurkunst uitgebreid in het voetlicht te staan.

Borduren leeft weer. Er is een hernieuwde belangstelling voor borduren. Niet alleen vrouwen, maar ook steeds meer mannen gaan zich toeleggen op dit kunstige naald- en draadwerk. Om dit nog verder te stimuleren, heeft de expositiecommissie van De Koperen Knop besloten dit onderwerp naar voren te halen en er een expositie over samen te stellen.

Ddscn2217e opzet is dat er alleen nieuw werk op de expositie te zien is, dat nog niet elders tentoongesteld is geweest. Je kunt je opgeven via dit aanmeldformulier, dat via de website te downloaden is. Inschrijven kan tot en met 31 januari 2017.  Na aanmelding ontvang je bericht van de expositiecommissie die de aanmeldingen beoordeelt.

Voor kinderen tot en met 14 jaar komt er bij de expositie een exclusieve kidshoek en voor hen is er ook een speciale kidsprijs beschikbaar, die eveneens door zowel een jury als het publiek wordt bepaald.

De opening van de expositie is op zaterdag 1 april 2017. Aan de wedstrijd van de expositie zijn twee soorten prijzen verbonden, een publieksprijs en een juryprijs. Een deskundige jury zal zich uitgebreid over de inzendingen buigen en het publiek dat de expositie bezoekt, krijgt de gelegenheid om door middel van het invullen van kaartjes aan te geven welk werk zij voor een prijs in aanmerking willen laten komen.

Voor meer informatie, klik hier.

Museum de Koperen Knop, het Cultureel en Historisch Centrum Alblasserwaard
Binnendams 6
3373 AD  Hardinxveld-Giessendam